Digitalizacija
16.12.2013 12:13

Deli z drugimi:

Share

8 načinov kako lahko med prazničnim časom povečate prodajo s pomočjo Facebooka

Kupci so danes veliko bolj premišljeni pri svojih božičnih nakupih, kot so bili v preteklosti. Večina jih ni več pripravljena tavati po velikih nakupovalnih centrih in brezglavo vijugati med eno trgovino in drugo v upanju, da bodo naleteli na popolno božično darilo. Namesto tega inspiracijo najprej poiščejo prav na Facebooku, kar predstavlja veliko priložnost za podjetja. In kako lahko to najbolje izkoristite v vaš prid?
8 načinov kako lahko med prazničnim časom povečate prodajo s pomočjo Facebooka
8 načinov kako lahko med prazničnim časom povečate prodajo s pomočjo Facebooka

1. Posodobite naslovno sliko

Preprost in zabaven način povezovanja z vašimi FB oboževalci je posodobitev vaše naslovne slike, tako da ponazarja praznični duh. Voščite jim lepe praznike, vesel božič, veliko daril, srečno novo leto, pokažite jim, da niste prav nič drugačni od njih in da so prazniki vaš skupen interes. S to potezo veliko pripomorete k poosebljanju vaše blagovne znamke in krepitvi odnosov z obstoječimi in bodočimi strankami.


2. Uporabljajte fotografije, ki širijo praznični duh

Slika je vredna več kot tisoč besed. Zato ne le govorite o svojih izdelkih, temveč jih tudi pokažite. Pri tem je zelo pomembno tudi, da izžarevate osebnost vaše blagovne znamke in opogumite uporabnike h komentiranju in postavljanju vprašanj o vaši ponudbi. V decembru ljudje še bolj občutijo, katero podjetje je na FB samo zato, da prodaja in katero jim resnično želi polepšati praznike. Bolj, kot boste s svojimi oboževalci domači, bolj bodo zaupali vam in vašim produktom, posledično bo višja tudi prodaja.

3. Pritegnite kupce, ki kupujejo darila v zadnjem trenutku

Nekaj dni pred prazniki se odločite za akcijsko ponudbo vaših izdelkov, ki jih obvezno vključite tudi v objave na FB strani vašega podjetja. Te naj vsebujejo zanke, kot so »samo še X ur do izteka akcije« ali »na voljo samo še 2 kosa!«. Takšne objave je tudi zelo primerno ‘boostati’, saj bodo dosegle več ljudi, ki so na lovu za ‘last-minute’ darili.

4. Oznanite, da je priljubljen izdelek ponovno na zalogi

Ne pravimo, da se lažite o količini izdelkov na zalogi, ampak predvsem med prazničnim časom se zna zgoditi, da določeni izdelki poidejo prej, kot v katerem koli drugem delu leta. Ko ga kupci iščejo zase ali za svoje bližnje, so velikokrat razočarani, ko izvejo, da določen izdelek ni več na voljo. Zato, ko imate te produkte ponovno na zalogi, to nujno izpostavite tudi v vaših FB objavah.

5. Bodite pripravljeni zapraviti nekaj denarja za FB oglase

Brez finančnih vložkov ni prodaje in obratno. K sreči so FB oglasi dovolj dostopni, da jih lahko uporabljajo tako manjša kot večja podjetja. Slike, ki jih boste zanje uporabili naj ne vsebujejo več kot 20% teksta, saj so tisti brez besedila bolj vabljivi in koncentracijo preusmerijo na sporočilo oglasa. V tem dajte uporabniku točno vedeti, kaj lahko pričakuje, če klikne na vaš oglas, pravljice lahko berejo v vaših ostalih FB objavah 🙂

6. Ponudite brezplačno dostavo

Velikokrat kupca od ne-kupca ločuje le dodatni faktor poštnine. S tem, ko jim med prazniki ponudite brezplačno dostavo je lep način, da nagradite oboževalce svoje FB strani in jih opogumite, da prav v vaši trgovini kupijo darila za svoje prijatelje ali družino, ki morda ne živijo blizu njih.

7. Podarite vaše izdelke

Pokažite svojim Fb oboževalcem praznični duh in jim ponudite posebne akcije, popuste, morda celo brezplačne izdelke. S tem dejanjem si boste povečali verjetnost, da bodo z vami bolj aktivno komunicirali ravno v času, ki je za prodajalce najbolj ugoden, ter delili novice o vaši blagovni znamki in ponudbi tudi z njihovimi prijatelji.


8. Ohranite prodajo tudi po praznikih

Kot je navedeno že prejšnji točki, je podarjanje nagrad super promocijska poteza za aktivnost starih in priliv novih oboževalcev. V večini primerov se po praznikih zgodi, da ti oboževalci pobegnejo tako hitro, kot so prišli. Da bi jih obdržali tudi v prihodnosti, organizirajte nagradno igro raje v obliki aplikacije. Le ta vam namreč omogoča, da pridobite od vaših oboževalcev kontaktne podatke in dovoljenje, da jih lahko še nadalje informirate o vaši ponudbi.

Tudi ekipa iMadeapp vam želi lepe praznike in še bolj srečno leto 2014, zato vam ob tej priložnosti podarja možnost, da imate konstantno uspešno prodajo tudi po prazničnem času s posebno novoletno akcijsko ponudbo nagradnih iger -30% ceneje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RDEČA ORANŽA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RDEČA ORANŽA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RDEČA ORANŽA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več