Tablični računalniki
10.02.2015 15:50
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet najboljših tabličnih računalnikov pod 200 evri

Tablice se vse bolj in bolj uveljavljajo kot najbolj priročne računalniške naprave za vsakdanjo rabo, saj jih lahko uporabljamo za večino nalog, ki jih sicer opravljamo na namiznih ali prenosnih računalnikih. Prednost tablic sta predvsem lahka prenosljivost in enostavna uporaba, cenovni razredi, v katere se uvrščajo, pa so zelo različni. Iščeš cenovno najbolj ugodne, a hkrati zmogljive tablice? Zate smo pripravili seznam petih naprav, ki te zagotovo ne bodo razočarale!
Pet najboljših tabličnih računalnikov pod 200 evri
Pet najboljših tabličnih računalnikov pod 200 evri

Če kupuješ cenovno ugodnejšo tablico, moraš v prvi vrsti upoštevati naslednje: zmogljivost bo v vsakem primeru manjša kot pri »high-end« tablicah, a če je ne kupuješ za najzahtevnejše naloge, se vsekakor splača izbrati eno od spodnjih cenejših različic.

1. Samsung Galaxy Tab 3 Lite
Tablica Samsung Galaxy Tab 3 Lite je tako tanka kot Applov iPad, a je v primerjavi s slednjim celo nekoliko lažja. V središču tega 7-palčnega tabličnega računalnika so 2-jedrni procesor frekvence 1,2 gigaherca, gigabajt sistemskega pomnilnika in osem gigabajtov notranjega pomnilnika. Prednosti za uporabnika so predvsem v lahkotnosti in tankem ohišju tablice, pozabiti pa ne gre niti na OS Android 4.2 Jellybean. Procesor je sicer nekoliko počasnejši kot pri konkurenčnih tablicah, a vseeno zelo spodoben za takšno ceno.

2. Dell Venue 7
Zaradi enega novejših procesorjev (Intel Atom frekvence 1,6 gigaherca) je tablica Dell Venue 7 optimizirana zlasti za zmogljivo delovanje in energetsko učinkovitost. Uporabnike razveseljuje s celotnim dostopom do trgovine Google Play in nemotenim uživanjem ob gledanju videoposnetkov ter poslušanju glasbe. Tablični računalnik poganja OS Android 4.2.2 KitKat, ponuja pa 16 gigabajtov shranjevalnega prostora in gigabajt sistemskega pomnilnika. Naprava je zlahka primerljiva s tistimi v precej višjih cenovnih razredih, zaradi česar ne predstavlja le ugodne, temveč tudi pametno izbiro tabličnega računalnika.

3. ASUS MeMO Pad 8 AS-ME181C-1B006A
Kot veliki brat 7-palčnega modela ME176CX ASUS tablični računalnik MeMO Pad 8 ME181C predstavlja eno cenovno najbolj ugodnih 8-palčnih tablic na tržišču. Za nekoga, ki tablični računalnik veliko uporablja za branje in gledanje videoposnetkov, večji zaslon vsekakor pomeni precej boljšo uporabniško izkušnjo. Kljub večjemu ekranu je tablica tanka in lahka (nekako tako kot Nexus 7), zmogljivost baterije pa se zlahka kosa s primerljivimi modeli. Med tehničnimi lastnostmi velja omeniti še gigabajt pomnilnika, 16 gigabajtov trdega diska in Intelov procesor Quad Core. Sklenemo lahko, da gre za tablični računalnik, ki združuje velik zaslon z dobro uravnoteženimi tehničnimi lastnostmi, ki omogočajo nemoteno opravljanje vseh najpogostejših nalog.

4. Acer Iconia 7.9″
Z večjim, 7,9-palčnim zaslonom in zmogljivim procesorjem tablični računalnik Acer Iconia ponuja optimalno zmogljivost za brskanje po spletu, igranje igric ter predvajanje videoposnetkov in glasbe. Poganja ga OS Android 4.2 Jelly Bean, ponuja pa gigabajt sistemskega pomnilnika, 16 gigabajtov pomnilnika ter približno 7,5 ure delovanja baterije brez polnjenja. Velik zaslon in tehnične lastnosti, ki se lahko primerjajo s tablicami višjih cenovnih razredov, so tisti glavni razlogi, da se Iconia uvršča med najboljše tablice pod 200 evri.

5. ASUS Google Nexus 7
Tablični računalnik Google Nexus 7 je primeren zlasti za vse tiste uporabnike, ki z nakupom cenovno ugodnejše tablice nočejo žrtvovati visoke ločljivosti in moči procesorja. Pod vzdržljivim tankim ohišjem s 7-palčnim zaslonom leži 4-jedrni procesor Snapdragon S4 Pro frekvence 1,5 gigaherca in dva gigabajta sistemskega pomnilnika. Napravo poganja OS Android 4.3, fotografiranje in snemanje pa omogočata prednja kamera z 1,2 megapiksla in hrbtna kamera s petimi megapiksli. Uporabnik zlahka drži tablico v eni roki, k udobni izkušnji pa pripomoreta še hiter procesor in zaslon z visoko ločljivostjo.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku