Digitalizacija
16.10.2021 13:27
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

27. Zlati boben je razglasil zmagovalce

Na svečani podelitvi nagrad, ki je potekala v petek, 15. oktobra 2021, prek spleta, so bili razglašeni dobitniki nagrad. Letos je tekmovalo kar 25 odstotkov več kreativnih del in rešitev kot leta 2019.
Jason Romeyko (desno), svetovni izvršni kreativni direktor skupine Serviceplan, je postal najnovejši član Galerije slavnih.
Jason Romeyko (desno), svetovni izvršni kreativni direktor skupine Serviceplan, je postal najnovejši član Galerije slavnih.

Agencija Publicis Italija iz Milana je že drugo leto zapored prejela naziv Agencija leta in s tem prispevala k skupnemu uspehu agencijske mreže Publicis, ki je zbrala največ točk in slavila kot Agencijska mreža leta.

Naziv Neodvisna agencija leta je pripadel agenciji Voskhod, ki prihaja iz ruskega Jekaterinburga.

Veliko nagrado za najboljšo znamko je prejel Burger King z dvema nagradama Grand Prix, šestimi zlatimi bobni, štirimi srebrnimi bobni in dvema bronastima bobnoma. Jorg Riommi, Eduardo Marques in Bruno Bertelli, avtorji kampanje Moldy Whopper, so bili okronani za Kreativne direktorje leta.

V tekmovalni sekciji »Vse žirije« (op. All Juries) je bila nagrada Najboljši lokalni duh podeljena agenciji Publicis Latvija za delo #StillSpeakingUp DeepTruth, ki so ga zasnovali za naročnika Propuesta Civica. Nagrada Najboljše družbeno dobro je šla v roke agenciji White Rabbit Budimpešta za neprofitno družbeno dobro kampanjo Terms Against Bullying, zasnovano za Universidade de Madeira. Nagrada za najboljše delo v skupini COVID-19 ni bila podeljena.

Najbolj uspešne kampanje iz regije Adriatik prihajajo iz kar treh različnih držav. Tretje mesto si delita kampanja Waves against waves, ki jo je zasnoval Imago Ogilvy Zagreb, ter Untouched by Light, delo agencij Bruketa&Žinić&Grey Zagreb, Kaligraf in Rotoplast. Drugo mesto si je prislužila kampanja The Theatre Interpreter agencije SHIFT Ljubljana. Zmagovalna kampanja pa je Thank you, Doctors, delo agencije UM Beograd, del McCann Beograd, ki je prejela posebno nagrado Adriatik agencija leta.

Zmagovalec tekmovanja za Mlade bobnarje, ki ga je ponovno podprla Slovenska turistična organizacija, je z delom Imagine Slovenia postal Dmitry Sharov iz Rusije.

Jason Romeyko, svetovni izvršni kreativni direktor skupine Serviceplan, je postal najnovejši član Galerije slavnih, izbrane skupine vizionarjev, ki se pogumno in strastno borijo za napredek kreativne industrije.

Na 27. Zlatem bobnu je žirija v ožji izbor uvrstila 271 del in skupno podelila 46 bronastih bobnov, 41 srebrnih bobnov, 30 zlatih bobnov in 14 Grand Prix nagrad v različnih skupinah in kategorijah. Nagrajenci pa so prejeli nove trajnostne nagrade iz okolju prijaznih materialov – naravnih in recikliranih elementov.

Iskreno čestitamo vsem zmagovalcem!

Nagrajena dela si lahko ogledate na https://goldendrum.com/showcase.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več