Računalništvo, telefonija
19.12.2016 19:00
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

20 najboljših pametnih ur leta 2016

Huawei Watch
Huawei Watch

Katera je letošnja najboljša pametna ura? Po pisanju portala PCAdvisor, je najboljša pametna ura leta 2016/17 Huawei Watch, poleg te pa sta v samem vrhu tudi Apple Watch Series 2 in Motorola Moto 360 2. Seveda obstaja tako na strani Androida kot na strani iOS sistema veliko vrhunskih pametnih ur, vendar nekatere zares izstopajo iz takšnih in drugačnih razlogov. S pomočjo portala PCAdvisor smo za vas pripavili seznam najboljši pametnih ur letošnjega leta, če slučajno še ne veste kaj bi kupili svojim najdražjim za bližajoče se praznike.

Zanimiva teorija pravi, da so pametne ure za pametne telefone to, kar so bile zapestne ure žepnim uram. Predstavljajte si povprečnega uporabnika žepne ure tam nekje z začetka 20. stoletja, ki je moral vedno, ko ga je zanimalo koliko je ura, brskati po svojem žepu. Zdaj pa zavrtite čas naprej za kakšnih 100 let in si predstavljejte povprečnega uporabnika pametnega telefona, ki mora še vedno seči v žep, če želi ugotoviti koliko je ura.

Pametni telefoni danes brez dvoma vsebujejo veliko več informacij kot so jih žepne ure kdajkoli, vendar je vse skupaj še vedno “omejeno” na žep oziroma torbo uporabnika. Ena glavnih idej pametnih ur ni, da bi z njimi vsi opravljali klice in pošiljali kratka sporočila, čeprav nekateri to počnejo, temveč je poudarek predvsem na tem, da uporabnik lahko preko pametne ure hitro pregleda obvestila na telefonu in se tako odloči ali se splača pobrsati po žepu/torbici in pogledati ta obvestila na pametnem telefonu.

Kakšno pametno uro potrebujem?

Trenutno obstajata dva tipa pametnih ur: tiste z barvnim ekranom, kakršnega lahko najdemo na pametnih telefonih in tiste, ki kombinirajo navadne analogne ure in pametne značilnosti – “semi-smartwatch”. Slednje se uvrščajo v kategorijo “pol-pametnih” ur in po navadi ponujajo informacije na majhnih LCD ali LED zaslonih.

Medtem ko “prave” pametne ure omogočajo veliko več, je njihova slabost baterija, na katero v največji mei vpliva ekran. “Pol-pametne” ure držijo torej dalj časa, kajti nekatere imajo celo ločeno baterijo za navadno uro in pametne funkcije.

Katere pametne ure so se torej po pisanju portala PCAdvisor uvrstile med 20 najboljših v letu 2016/17?

1. Huawei Watch

2. Apple Watch Series 2

3. Motorola Moto 360 2

4. Samsung Gear S2

5. Fossil Q Founder

6. Samsung Gear S3 Frontier

7. LG Watch R

8. Asus ZenWatch 2

9. Motorola Moto 360

10. LG Watch Urbane

11. Sony SmartWatch 3

12. Motorola Moto 360 Sport

13. Microsoft Band 2

14. Apple Watch

15. Asus ZenWatch

16. Pebble Steel

17. Fossil Q Grant

18. Martian Notifier

19. Vector Watch Luna

20. Guess Connect


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več