Računalništvo, telefonija
02.06.2020 09:35
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zoom bo postal veliko varnejši, a le za tiste, ki bodo plačali!

Platforma Zoom bo postala precej bolj varna za njene naročnike.
Platforma Zoom bo postala precej bolj varna za njene naročnike.

Videokonferenčna platforma Zoom je v času karantene in socialne izolacije po celem svetu postala ena najbolj razširjenih aplikacij, kajti način komunikacije med ljudmi se je zaradi pandemije koronavirusa popolnoma spremenil. To je bil tudi razlog, zakaj so jo pod drobnogled vzeli številni strokovnjaki in hekerji širom sveta in v njeni programski kodi odkrili veliko varnostnih ranljivosti. Platforma Zoom je v zadnjih nekaj tednih odpravila številne varnostne pomanjkljivosti, najnovejšo varnostno možnost pa bodo žal deležni zgolj tisti uporabniki, ki uporabljalo plačljivo različico priljubljene platforme.

Uporabniki plačljive različice platforme Zoom bodo prejeli možnost šifriranja od uporabnika do uporabnika, kar bo seveda zagotovilo precej bolj varno in zaupno komunikacijo. Pravico do celovitega šifriranja bodo poleg naročnikov deležni še aktivisti, politični disidenti in neprofitne organizacije, ki se borijo za različne cilje na področju človekovih pravic. Za uvedbo varnejše komunikacije bo podjetje Zoom po vsej verjetnosti uporabilo tehnologijo podjetja Keybase , ki jo je prevzelo v začetku meseca maja. Podjetje Keybase je namreč specializirano za digitalno varnost, shranjevanje podatkov in sporočanje, in to vse s poudarkom na šifriranju podatkov od uporabnika do uporabnika.

Trenutno še ni znano, kdaj bo možnost šifriranja od uporabnika do uporabnika na boljo za preostale uporabnike platforme Zoom. To bo za podjetje kar velik zalogaj, saj priljubljeno platformo trenutno uporablja že več kot 300 milijonov uporabnikov širom sveta. Na njo seveda množično prisegamo tudi v Sloveniji.


Prijavi napako v članku