Programska oprema
06.10.2005 08:22

Deli z drugimi:

Share

Zmagovalec štipendije »Milijon za vzpon« bo znan čez en mesec

Natečaj za Microsoftovo štipendijo »Milijon za vzpon« v letu 2005 se bliža zaključku, končni rezultati pa bodo znani 10. novembra. Pet izbranih finalistov je v okviru razpisa v aplikacijah Microsoft Office razvilo predloge, ki so širši javnosti na voljo na spletnem mestu Office Online. Zmagovalec razpisa bo dobil štipendijo v višini milijon slovenskih tolarjev, poleg tega pa bo dobil tudi osebnega mentorja v Microsoftu in možnost opravljanja delovne prakse v tujini.

Microsoftova štipendija »Milijon za vzpon« je namenjena vzpodbujanju inovativnosti in znanja pri slovenskih študentih. Tako je slovenska podružnica že drugo leto zapored objavila natečaj, ki študentom z vseh področij omogoča, da pokažejo svoje znanje in izvirnost na področju informacijskih tehnologij. Kandidati za štipendijo so morali v okviru natečaja v aplikacijah Microsoft Office pripraviti predloge, ki omogočajo povečanje storilnosti pri delu, načrtovanju osebnih financ in na drugih področjih vsakdanjega življenja. Cilj pri razvoju končnih rešitev je bila njihova uporabnost za širšo javnost. Izdelki kandidatov so uporabnikom Microsoft Office od 1. do 30. oktobra brezplačno na voljo na spletnem mestu Office Online http://office.microsoft.com/sl-si/templates/CT012302131060.aspx. Microsoft vse, ki bi radi preizkusili napredne rešitve slovenskih študentov, vabi, da preizkusijo predloge in podajo svoja mnenja.

Zmagovalec natečaja bo znan 10. novembra, po predstavitvi izdelkov pred strokovno komisijo, ki bo končno mnenje glede predstavljenih projektov oblikovala na podlagi uporabnosti, inovativnosti in celotne izvedbe ter predstavitve. Na končni rezultat bodo vplivala tudi mnenja uporabnikov, ki si bodo rešitve prenesli s spletnega mesta Office Online in jih preizkusili.

Z Microsoftovo štipendijo »Milijon za vzpon« prejme zmagovalec milijon slovenskih tolarjev, možnost strokovnega razvoja z osebnim mentorjem v Microsoftu in možnost opravljanja delovne prakse v Microsoftovem raziskovalnem centru v Dublinu na Irskem. Za štipendijo se lahko potegujejo vsi slovenski študentje, ki jim je področje informacijskih tehnologij blizu, ne glede na smer študija, ki so si jo sicer izbrali.

Novembra podeljena štipendija bo druga v nizu, s katerim želi Microsoft vzpodbuditi mlade talente, da pokažejo svoje znanje na kateremkoli področju in ga nadgrajujejo z ustvarjalnostjo na področju informacijskih tehnologij ter si nabirajo izkušnje v družbi domačih in tujih strokovnjakov. Več podatkov o štipendiji »Milijon za vzpon« je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/slovenija/povezanivznanju/stipendije.mspx.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več