Računalništvo, telefonija
05.05.2018 13:58

Deli z drugimi:

Share

Že veste koliko aktivnih uporabnikom ima YouTube mesečno?

YouTube za deljenje video vsebin trenutno uporablja kar 1,8 milijard mesečno aktivnih uporabnikov.
YouTube za deljenje video vsebin trenutno uporablja kar 1,8 milijard mesečno aktivnih uporabnikov.

Vsako sekundo je na priljubljen portal YouTube naloženih za več ur videoposnetkov, kar ne preseneča, saj število uporabnikov že več let narašča z vrtoglavo hitrostjo. Da je temu dejansko tako tudi v praksi, je na nedavni konferenci Brandcast potrdila tudi izvršna direktorica podjetja YouTube Susan Wojcicki. Priljubljen spletni portal za deljenje vsebin ima trenutno mesečno kar 1,8 milijard aktivnih uporabnikov. Ta »statistika« ne vključuje tistih uporabnikov, ki spletni portal uporabljajo neprijavljeni, kar v praksi pomeni, da je lahko dejanskih aktivnih uporabnikov širom sveta precej več kot 1,8 milijard, kar le kaže na njegovo priljubljenost.

Pri tem je zanimiva tudi hitrost rasti uporabnikov spletnega portala YouTube. Lanskega junija je priljubljeno spletno storitev za deljenje videoposnetkov namreč uporabljajo »zgolj« 1,5 milijard uporabnikov. Dnevno so si uporabniki ogledali 150 milijonov ur videoposnetkov, ta številka pa je sedaj zagotovo še večja . YouTube v letošnjem letu lahko pričakuje še večjo rast števila aktivnih uporabnikov, saj je nedavno uvedlo radikalno spremembo. Pri podjetju so namreč uvedli povsem nov sistem, ki je močno poenostavil prenos videa v živo, saj odslej uporabniki za uporabo te storitve ne potrebujejo nobene dodatne programske opreme.

Novost je dosegljiva bodisi preko spletne povezave www.youtube.com/webcam kot preko povezave »Go Live«, ki jo najdemo v zgornjem desnem kotu portala (če smo prijavljeni v spletišče). Nova storitev trenutno deluje le v spletnem brskalniku Chrome, podpora za druge brskalnike pa naj bi bila na voljo kmalu, kar povedano drugače pomeni, v naslednjih nekaj tednih ali mesecih. Ta možnost naj bi bila v bližnji prihodnosti na voljo tudi uporabnikom nekaterih pametnih mobilnih telefonov in sicer paradnih konjev podjetji, kot so Asus, LG, Motorola, Nokia in Samsung. Preden pa boste lahko oddajali v živo z uporabo nove storitve, bodo skrbniki spletnega portala YouTube preverili, ali je vaš račun v dobrem stanju, in prek telefonske številke potrdili vašo identiteto. Morda bo trajalo do 24 ur, da pridobite dostop do pretočnega predvajanja v živo. Ko pa bo račun aktiviran, boste lahko takoj začeli predvajati v živo. Spletni portal YouTube vam bo za ta namen seveda posredoval poseben spletni naslov za javno gostovanje vaših pretočnih predvajanj.


Prijavi napako v članku