Igre
19.06.2017 14:44

Deli z drugimi:

Share

Za to grafično kartico AMD boste morali seči globoko v žep!

Grafična kartica AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Grafična kartica AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki prisegate na najzmogljivejše grafične kartice in so vam izdelki podjetja AMD precej bolj pri srcu kot Nvidia. Številne tuje spletne trgovine bodo namreč od 26. junija pričele s prodajo nadvse zmogljive grafične kartice, ki bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Tu seveda govorimo o težko pričakovani grafični kartici AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition, ki bo na voljo v dveh različicah, in sicer z zračnim (model 100-506061) ter vodnim hlajenjem (model 100-506062).

Grafični kartici AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition zagotovo ne bo zmanjkalo grafične moči niti pri najzahtevnejših opravilih, saj razpolga s kar 4.096 »stream« procesorjev, 64 računskih enot in s kar 16 gigabajti lastnega gradičnega pomnilnika, pri čemer je pasovna širina med procesorjem in pomnilnikom kar 483 gigabajtov na sekundo. Zaradi tega visoka poraba električne energije ne preseneča, saj zračno hlajeni model pri polni obremenitvi porabi do 300 vatov električne moči, vodno hlajeni pa do 375 vatov.

Za namestitev grafične kartice AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition v naš računalnik bomo potrebovali vsaj dve prosti reži PCI, za povezovanje z zunanjimi napravami pa so na voljo kar štirje grafični izhodi, in sicer trije vmesniki DisplayPort (1.4) in en priljuček HDMI (4K60). Novost je pričakovano združljiva z bogato paleto grafičnih knjižnic, vključno s knjižnicami DirectX 12.1, OpenGL 4.5, OpenCL 2.0 in Vulcan 1.0.

Novost pričakovano ne bo poceni. Za nakup zračno hlajene grafične kartice AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition bomo v Združenih državah Amerike morali odšteti preračunanih 1.070 evrov, za različico opremljeno z učinkovitejšim in tišjim vodnim hlajenjem pa okoli preračunanih 1.600 evrov.


Prijavi napako v članku