Računalništvo, telefonija
20.01.2017 09:08
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za Apple Watch se bodo težave pričele že februarja

Prvi pametni ročni uri na osnovi mobilne platforme Android Wear 2.0 bodo na voljo že januarja.
Prvi pametni ročni uri na osnovi mobilne platforme Android Wear 2.0 bodo na voljo že januarja.

Pred kratkim je podjetje Google na družabnem omrežju Twitter neposredno objavilo novico, da naj bi druga generacija mobilnega operacijskega sistema Android Wear na voljo že 9. februarja letos. Razvijalci imajo do novega Androida Wear sicer dostop že kar nekaj časa, končna različica pa jim bo na voljo v začetku februarja. Ker bo posodobitev obstoječih naprav Android Wear odvisna izključno od proizvajalcev, to pomeni, da bodo morali nekateri uporabniki nanjo čakati več mesecev, nekateri pa je sploh ne bodo dočakali, kot je to sicer že dalj časa praksa proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android.

Če bomo želeli nemudoma preizkusiti oziroma uporabljati operacijski sistem Android Wear 2.0 v praksi, bo potrebno kupiti pametni ročni uri podjetja Google. Tu bo šlo za pametni ročni uri višjega cenovnega razreda, ki pa se ne bodo tržile pod blagovno znamko Google Pixel. Te se bodo namreč tržile pod blagovno znamko podjetja, ki ju bo pripravil, ime javnosti pa žal še ni bilo razkrito. Pametni ročni uri na osnovi mobilne platforme Android Wear 2.0 bosta na voljo že februarja letos in naj bi bili opremljeni s klasičnimi okroglimi zasloni. Tu naj bi bili na voljo dve velikosti zaslonov, kar pomeni, bosta novosti namenjeni tako moški kot ženski populaciji. Dosedanje spletne govorice nakazujejo, da bosta novinca opremljena celo z možnostjo povezave na hitri mobilni internet 4G/LTE ter nepogrešljivim navigacijskim sistemom GPS.

Operacijski sistem Android Wear 2.0 naj bi uporabnikom pametnih ročnih ur prinesel kar nekaj nekaj prednosti, ki bodo tovrstne naprave postavile ob bok pametnim ročnim uram Watch podjetja Apple. Največja prednost uporabe nove mobilne platforme Android Wear bo dejansko v tem, da za uporabo določenih mobilnih aplikacij pametne ročne ure Android pametni telefon ne bo več potreben. Z njim bomo lahko med drugim še urejali ozadje zaslonov pametne ročne ure kar s pomočjo aplikacij iz trgovine Android Wear, s pomočjo majhne tipkovnice na zaslonu bomo lahko odgovorili na najnujnejša sporočila, izboljšane “fitnes” možnosti pa bodo prinesle precej boljšo uporabniško izkušnjo za tiste, ki veliko telovadijo.


Prijavi napako v članku