Računalništvo, telefonija
03.07.2018 09:11

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi Mi Notebook Air 2018 končno prispel v Evropo!

Prenovljeni kompaktni prenosnik Xiaomi Mi Notebook Air 13 navdušuje v vseh pogledih!
Prenovljeni kompaktni prenosnik Xiaomi Mi Notebook Air 13 navdušuje v vseh pogledih!

Xiaomi je pred kratkim predstavil prenovljeni kompaktni prenosni računalnik Mi Notebook Air, ki se lahko brez težav postavi po robu Applovemu kompaktnemu osebnemu računalniku MacBook Air. Novi model je namreč opremljen z Intelovim procesorjem Core i5 osme generacije, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4, grafično kartico Nvidia GeForce MX150 in pogonom Solid State kapacitete 256 gigabajtov, celoto pa zaključuje operacijski sistem Windows 10 Home.

Prenosni računalnik Xiaomi Mi Notebook Air 2018 teže komajda 1,31 kilogramov ponuja še zaslon velikosti 33,8-centimetrov (13,3-palcev) visoke ločljivosti, baterija zmogljivosti 40 vatnih ur pa ponuja osem ur avtonomije pri predvajanju spletnih videoposnetkov ločljivosti 1.080p, sedem ur in pol pri predvajanju lokalno shranjenih videoposnetkov ločljivosti 1.080p oziroma sedem ur in pol pri brskanju po svetovnem spletu. Kar se tiče priključkov pa tu najdemo še video vmesnik HDMI 1.4 ter podatkovni vmesnika oziroma priključka USB Type-A 3.0 in USB Type-C.

Nadvse zanimivi kompaktni prenosni računalnik Xiaomi Mi Notebook Air 2018 bo v evropskem prostoru najprej mogoče kupiti v Španiji, na Portugalskem, v Avstriji, na Poljskem, v Grčiji in na Češkem, nekoliko kasneje pa bodo na svoj račun prišle tudi druge evropske države. Novost na srečo ne bo pretirano draga, saj se bodo trgovci od nje ločili za okoli 900 evrov.


Prijavi napako v članku