Operacijski sistemi
14.07.2011 13:11

Deli z drugimi:

Share

Windows 7 še vedno gre za med

Windows 7 se kljub odlični prodaji še vedno ne morejo kosati z legendarnimi Windowsi XP.
Windows 7 se kljub odlični prodaji še vedno ne morejo kosati z legendarnimi Windowsi XP.

Microsoftov operacijski sistem Windows 7 je na trgu prisoten že dve leti. Priljubljeni operacijski sistem je svoj drugi rojstni dan proslavil na najboljši možen način – z nadpovprečno dobrimi poslovnimi rezultati. Podjetju iz Redmonda je namreč v dveh letih uspelo prodati kar neverjetnih 400 milijonov licenc. To je dobrih 250 milijonov kopij več kot pred letom dni oziroma 130 milijonov kopij več kot oktobra lani. S tem je Windows 7 ponovno postal najhitreje prodajani operacijski sistem v zgodovini.

Pred kratkim opravljena raziskava podjetja Net Applications je pokazala, da Windows 7 danes širom sveta uporablja skupno 27 odstotkov računalničarjev (deset odstotnih točk več kot oktobra lani), medtem ko sila nepriljubljena Vista obvladuje le še dobrih 9 odstotkov trga. Kljub odlični prodaji se Okna 7 še vedno ne morejo kosati z Windowsi XP. Dobro desetletje stari operacijski sistem namreč še vedno obvladuje 51 odstotkov svetovnega trga, kar je slabih devet odstotnih točk manj kot oktobra lani.

Steve Ballmer je na letošnji svetovni partnerski konferenci (Worldwide Partner Conference) razkril še, da je Microsoftu doslej uspelo prodati skupno dobrih 100 milijonov licenc pisarniškega paketa Office 2010 oziroma skoraj tri na sekundo. Spletna različica pisarniškega paketa Office 365, ki je med nami prisotna slabe tri mesece, je doslej navdušila že okoli 50 tisoč podjetji. Steve Ballmer ni bil nič kaj preveč zgovoren glede prodaje mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7. Z njim je namreč opremljenih le slab odstotek pametnih mobilnih telefonov. Windows Phone 7 bo imel popravni izpit konec leta z mobilniki podjetja Nokia. Verjamete, da bo Microsoftu z njimi uspel veliki met?

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku