Računalništvo, telefonija
31.03.2019 20:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vstopi v virtualni svet grofov Celjskih in srednjega veka!

Na pohodu je nova oblika turizma, ki v spoznavanje kulturno zgodovinskih in naravnih znamenitosti vključuje virtualno resničnost.
Vstopi v virtualni svet grofov Celjskih in srednjega veka!
Vstopi v virtualni svet grofov Celjskih in srednjega veka!

Tovrstni avtorski turistični produkt so v minulem letu razvili tudi v Thermani Laško, kjer so v virtualno resničnost vključili zgodbo o znamenitih grofih Celjskih. Ideja z naslovom “Spremeni tok zgodovine” je bila nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije in predstavlja enega najbolj inovativnih turističnih produktov minulega leta, uporabniku pa daje moč, da vstopi v zgodovinski čas in s svojimi dejanji vpliva na potek zgodovine.

Poskusi rešiti Friderika Celjskega

Grofje Celjski so bili najvplivnejša plemiška rodbina vseh časov, ki so jih zaznamovale spletke, prevare, izdaje in seveda prepovedane ljubezni. Ena najbolj znanih je ljubezen med Friderikom Celjskim in Veroniko Deseniško. Z VR doživetjem uporabnik vstopi v srednjeveški čas, doživi podobo gradu kot je bila takrat, obenem pa je lahko v virtualni resničnosti tudi aktiven. Prva naloga, ki ga čaka, je ta, da poskuša rešiti v ječo zaprtega Friderika Celjskega.

Doživetje je zgrajeno v Utility-u s programskim jezikom C# (C sharp), animiranimi 3D objekti, s katerimi lahko igralec aktivno vstopa v interakcijo. Doživetje poganjajo na zmogljivem računalniku in nadgrajenem HTC Vive kompletu opreme za kar najboljšo uporabniško izkušnjo. Sama lokacija Starega gradu Celje je bila natančno zajeta in postavljena v 3D obliko. Črpali so tudi iz zgodovinskih gradiv, kot so skice, knjige, načrti. Poleg doživetja “Spremeni tok zgodovine” oz. “Stopi v Friderikove čevlje” v aprilu ponudbo širijo z drugimi VR izkušnjami s področij akcije, logike in sprostitve, kar bo predstavljalo dodatno animacijo za njihove hotelske, wellness ali kongresne goste.

Načrtujejo še več …

Področje VR iger se neprestano razvija in spreminja smer, v katero potuje. Po mnenju sogovornikov iz Thermane imajo pri razvoju poleg klasičnih arkadnih VR centrov velik potencial tudi centri, ki vključujejo večigralsko (multi-player) možnost in centri, ki vključujejo fizične elemente, postavljene po virtualnem scenariju.

Veliko obeta tudi prihajajoča rešitev Oculusa z imenom Quest, ki bo uporabniku omogočila aktivno VR izkušnjo brez uporabe zmogljivega računalnika in dodatnih senzorjev za gibanje.

Avtorsko VR doživetje »Stopi v Friderikove čevlje« je na voljo v hotelu Thermana Park****superior, ki ga odlikuje moderna arhitektura. Njen najbolj razpoznaven element je steklena premična kupola, pod katero se nahaja več kot 2000 kvadratnih metrov raznovrstnih vodnih užitkov. Del kompleksa Thermana Park je tudi kongresni center, ki predstavlja enega najmlajših kongresnih prizorišč pri nas, a ga odlikuje vrsta odličnih referenc. Podrobnosti o dejavnostih podjetja, ki letos obeležuje 165 let obstoja, najdete na www.thermana.si.

Na Facebook strani Računalniških novic sodeluj v nagradni igri, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Thermana d.d. Morda boš prav ti srečni dobitnik!


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več