Računalništvo, telefonija
20.01.2011 13:03
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj ne bi porabili 5x manj časa, za branje e-pošte?

Hitro branje deluje!
Hitro branje deluje!

Uporabljate računalnik? Morate v kratkem času prebrati veliko besedila, veliko elektronske pošte, veliko strokovne literature? Vso elektronsko pošto lahko preberete vsaj 5 krat hitreje. Ne verjamete? Pa lahko!

Zakaj ne uporabljate pospešenega branja, ki je nekajkrat hitreje, kot vaše običajno branje? Ste mnenja, da berete hitro oz. dovolj hitro? V primerjavi s čim? Ali veste kako hitro bi lahko brali?

Zakaj hitro branje?

Boljša koncentracija, razumevanje in pomnjenje ter izrazito boljša učinkovitost. Recimo, da ste povprečno hiter bralec torej preberete povprečno 0,6 strani na minuto, pomeni, da potrebujete za 100 strani (srednje zahtevnega teksta) 3 ure 10 min (neprekinjenega branja!). Ko pohitrite svoje branje za min 5 x to pomeni, da preberete 100 strani v pol ure.

HITRO BRANJE NI UPORABNO NA RAČUNALNIKU?

Nasprotno – odlično se da brati. Branje je branje. Na računalniku pa še posebej , ker lahko posamezne tekste povečate in imate še boljše pogoje kot pri tiskanih tekstih. Miška pa je idealno pomagalo za tempo in hitrost.

Strokovne literature ne morem brati hitro

Prav zaradi posebnih tehnik za izboljšanje zbranosti, izostritev spomina in dojemanja boste s hitrim branjem povečali svoje delovne in študijske zmogljivosti. Večja zbranost, hitrejši in bolj celovit vpogled v strokovno literaturo so prednosti, ki jih boste lahko s pridom izkoriščali za doseganje boljših rezultatov. Pomembno pri branju strokovne literature je preglednost in spodobnost umestitve pridobljenih informacij v prakso oz. v naše že obstoječe znanje in poznavanje posamezne tematike.

Ob hitrem branju se zagotovo ne da doseči popolnega razumevanja tistega kar smo prebrali

Prednosti hitrejšega bralca sta ritem in tekoče branje, ki ga hitreje privedeta do pravega pomena in s tem do boljšega razumevanja in pomnjenja prebranega,. Počasnejši bralec se zaradi večkratnega ustavljanja, ponovnega branja in nestrpnosti hitreje naveliča, zbranost mu popusti, misli pa uhajajo drugam, zato ne more slediti pomenu prebranih besed. Tako boste ob rednem prakticiranju hitrega branja, dosegali razumevanje, ob tem pa literaturo doživeli na čisto nov način (brez zehanja, utrujenosti in naveličanosti, predvsem pa brez izgube časa).

Vse informacije o tečajih hitrega branja dobite na povezavi www.kratos.si, na kratos@kratos.si ali na telefonski številki 041 725 222. – oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več