Fotoaparati in kamere
10.08.2011 11:05

Deli z drugimi:

Share

Večpredstavnostni strežnik, ki gre v žep

Večpredstavnostni strežnik vedno na dosegu roke!
Večpredstavnostni strežnik vedno na dosegu roke!

Strežniki so postali že tako majni, da jih lahko povsem brez težav slačimo v žep. Pri podjetju Panasonic so šli še korak dlje, saj so kot prvi na svetu pripravili žepni večpredstavnostni strežnik. Tu gre za napravo Pocket Server DY-PS10, ki meri le 13 x 67 x 12 milimetrov in tehta borih 82 gramov. Panasonicov žepni večpredstavnostni strežnik brez težav »procesira« filmske posnetke H.264, slike JPEG in glasbene datoteke MP3.

Žepni večpredstavnostni strežnik Panasonic Pocket Server DY-PS10 je namenjen lastnikom Applovih večpredstavnostnih prenosnih naprav iPhone in iPod. Računalniški gigant ga je namreč opremil tako z zmogljivim predvajalnikov kot vgrajeno baterijo in hitrim brezžičnim vmesnikom Wi-Fi. Brezžična povezava Wi-Fi nudi zanesljiv in hiter prenos večpredstavnostnih vsebin. Ta zadošča tako za predvajanje kakovostnih videoposnetkov kot prikazovanje slik in predvajanje priljubljene glasbe.

Za shranjevanje večpredstavnostnih posnetkov na žepni strežnik Panasonic Pocket Server DY-PS10 je na voljo pomnilniška kartica SDXC, SDHC ali SD do kapacitete 64 gigabajtov. To zadošča za kar 88 ur običajnega videoposnetka. Zmogljiva vgrajena baterija zagotavlja napravici do deset ur avtonomije delovanja. Ta ima za priklop na osebni računalnik na voljo celo nepogrešljivi priključek USB. Žepni strežnik Panasonic Pocket Server DY-PS10 bo na Daljnem vzhodu naprodaj septembra. Zanj bo potrebno v prosti prodaji odšteti preračunanih 135 evrov.


Prijavi napako v članku