Računalništvo, telefonija
19.07.2017 08:29

Deli z drugimi:

Share

V treh minutah ukradli sedem milijonov dolarjev!

Hekerji so z vdorom v spletno stran Coindash postali bogatejši za sedem milijonov dolarjev!
Hekerji so z vdorom v spletno stran Coindash postali bogatejši za sedem milijonov dolarjev!

Že kar nekaj časa v medijih doma in po svetu zasledimo številne članke o raznovrstnih digitalnih valutah, ki jim je tako rekoč čez noč uspelo osvojiti svet. Nekateri jih opredeljujejo kot eno najboljših alternativ obstoječega finančnega sistema danes, drugi pa kot valuto brez pomena in »modno muho za kratek čas«. V njej pa prednost nedvomno vidijo spletni kriminalci, saj vedno izkoristijo vsako priložnost za krajo digitalne valute.

Spletnim kriminalcem je dejansko uspelo zlorabiti ranljivost v spletni strani Coindash, kjer je bil objavljen naslov navidezne denarnice za nakazila, ter ga zamenjali s svojim oziroma lažnim. Čeprav je bil odziv upravljavcev omenjene spletne strani izjemno hiter (manj kot tri minute), je spletnim kriminalcem uspelo odtujiti kar preračunanih šest milijonov evrov v navideznih denarnih valutah. V izjavi za javnost so se opravičili uporabnikom in v izjavi za javnost zapisali, da so uspeli zbrati za preračunanih 5,5 milijonov evrov investicij, malenkostno več pa je šlo v roke napadalcem, ki jim policija še ni uspela stopiti na prste.

Zaradi anonimnosti digitalnih denarnih valut trenutno še ni znano, kdo je napad izvedel. Čeprav se v javnosti pojavljajo govorice, da za napadom stoji kar spletna stran sama, varnostni strokovnjaki v to ne verjamejo.


Prijavi napako v članku