Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Programska oprema
Triki in nasveti
07.03.2024 12:15
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Urejevalnik UPDF z umetno inteligenco – ultimativni PDF spremljevalec

Z adventom digitalizacije se je pomen elektronskih dokumentov le še povečal. Kar smo prej morali natisniti in ročno vložiti, sedaj lahko storimo prek računalnika in telefona.

Podpisujemo se digitalno, dokumente pošiljamo prek e-pošte ali pa jih delimo na komunikacijskih platformah s sodelavci ali prijatelji. Za vas ne vem, ampak ne bi se rad vrnil v dobo papirja in čakanja v vrsti. Zakaj ne bi raje izkoristili, kar nam ponuja tehnologija in kar lahko uporablja čisto vsak, od začetnika do strokovnjaka.

Ko pomislimo na elektronski dokument, pomislimo na format PDF (angl. Portable Document Format) in to z dobrim razlogom. PDF je vsestranski in najpogosteje uporabljen datotečni format. PDF dokument, ki ste ga ustvarili doma in poslali v skupno mapo v službi, bo obdržal prvotni videz in oblikovanje ne glede na uporabljeno napravo ali operacijski sistem. To je njegova prva prednost – neodvisnost od enega samega sistema ali naprave.

PDF dokumenti so običajno manjši, zato je njihova hramba enostavna, prav tako prenašanje in pošiljanje. V PDF dokument lahko vstavimo, kar želimo, od slik, besedila, grafov do povezav in podobnih interaktivnih elementov. Ker elektronski dokumenti pogosto vsebujejo občutljive dokumente, je pomembna tudi varnost. PDF dokumente se lahko enostavno zavaruje ali pa omeji dovoljenja za urejanje.

Čeprav PDF format vse našteto privzeto dovoljuje, je vseeno potreben dober urejevalnik PDF, če želimo enostavno urejati elektronske dokumente. Ste že slišali za urejevalnik UPDF Editor? Morda se ga spomnite iz naših preteklih člankov, morda ste ga pa na spletu zasledili kot dobro alternativo urejevalniku Adobe Reader. V uredništvu smo ga tudi testirali in ga še danes tudi uporabljamo. Lahko rečemo, da je rešitev vse-v-enem za PDF urejanje in upravljanje. Da ima vgrajeno še umetno inteligenco, pa zagotovo nič ne škoduje.

Urejevalnik UPDF Editor 1

Katere lastnosti urejevalnika UPDF Editor vas bodo prepričale?

Za večino bodo najbolj pomembne funkcije urejanja PDF dokumenta. Torej, popravljanje in označevanje besedila, oblikovanje, spreminjanje fotografij ali dodajanje različnih elementov. To so glavna orodja, ki jih boste potrebovali pri urejanju elektronskih dokumentov in je seveda dobro, da so takoj opazna in tudi vedno na voljo, kar pomeni, da za njih ni potrebno plačati naročnino.

Urejevalnik UPDF Editor 2

Urejevalnik UPDF Editor ima vsa orodja razvrščena v levi stranski vrstici. Orodja za urejanje so na drugem mestu, na prvem pa orodje za označevanje in dodajanje komentarjev. Ko boste izbrali orodje, se na vrhu pojavi nova orodna vrstica z vsemi razpoložljivimi funkcijami.

Urejanje je z UPDF Editor izredno enostavno

Bi radi prečrtali besedilo? Morda ga odebelili in ostalim sporočili, da gre za pomembno informacijo? Kaj pa mogoče dodali nalepko ali štampiljko, na primer, da jasno poveste, da ste dokument preverili vi in stojite za podatki. Komentarje lahko dodate na sto in en način. Dodate lahko oblaček, polje z besedilom, s svinčnikom označite, kaj bi bilo na primer potrebno spremeniti na fotografiji, ali pa enostavno besedilo obarvate z drugo barvo. Kadarkoli lahko dodate glavo in nogo ali pa spremenite ozadje celotnega PDF dokumenta. Če bi želeli, da celoten dokument kriči, da je last vašega podjetja, lahko dodate še vodni žig.

Urejevalnik UPDF Editor 4

Če vam to ni dovolj, lahko znotraj PDF dokumenta vstavite žebljiček z dodatnim PDF dokumentom. To je lahko zelo priročno, če bi želeli, da si še drugi uporabniki lahko preberejo, zakaj točno ste zahtevali dotičen popravek.

Pretvorba, zaščita, združljivost – UPDF Editor zmore vse

Urejevalnik UPDF je tudi močno orodje za pretvorbo. Ko bi to potrebovali, bi lahko PDF dokument z enim klikom spremenili v formate Word, Excel, CSV, PowerPoint, RTF, HTML, GIF, JPEG in ostale. Pretvorba deluje tudi v obratno smer, torej fotografije in podobne datoteke lahko spremenite v dokumente PDF. Dokument bo ostal v prvotni obliki, zato vam ni potrebno skrbeti, da se je med procesom zamaknilo besedilo ali pokvarila fotografija. Tudi če ste PDF dokument ustvarili z drugim programom, na primer z Adobe, ga boste lahko brez težav urejali z urejevalnikom UPDF Editor.

Z urejevalnikom UPDF si lahko dokumente delite na druge naprave. Deluje na Android, iOS, Windows in Mac napravah, dokumente pa si lahko shranite tudi v vgrajeni UPDF oblak.

Za zaščito dokumentov lahko uporabite že omenjeni vodni žig, lahko pa uporabite tudi napredna šifriranja ali pa določenim uporabnikom omejite, kaj lahko urejajo v dokumentu, na primer spreminjanje besedila in podobno.

PDF dokument lahko odprete v različnih postavitvah, tudi kot diaprojekcijo. Strani lahko prosto razvrščate, vrinete novo ali pa združite več dokumentov v enega. Če ste dobili datoteko, ki je ne morete urejati, na primer fotografijo, lahko uporabite optično prepoznavo znakov (OCR), ki bo fotografijo spremenilo v dokument, ki ga boste lahko urejali.

Umetna inteligenca je vedno v pomoč

Z razmahom umetne inteligence (AI) v zadnjem času, ni presenetljivo, da je ta tehnologija našla pot tudi v aplikacije, ki jih redno uporabljamo. UPDF Editor se ponaša kot eden izmed pionirjev, ki je učinkovito vključil AI, da ponudi napredne funkcionalnosti svojim uporabnikom. Z AI, UPDF omogoča hitro in natančno povzemanje dolgih PDF dokumentov, kar je idealno, če ste časovno omejeni pred sestankom ali potrebujete hiter vpogled v vsebino.

Poleg tega lahko AI uporabite za prevajanje besedila znotraj dokumentov, pojasnilo nejasnih delov besedila ali celo za pomoč pri urejanju in pisanju besedil, podobno kot pri ChatGPT. Če iščete inspiracijo za članek, želite preveriti slovnične napake ali izboljšati kakovost besedila, UPDF AI deluje kot vaš osebni asistent znotraj urejevalnika, ki vam hitro priskrbi želene rezultate.

Z urejevalnikom UPDF Editor boste …

… prihranili na času, povečali produktivnost, izboljšali medekipno sodelovanje, preprečili zlorabo dokumentov in poskrbeli, da upravljanje ter urejanje PDF dokumentov poteka pod eno streho.

UPDF Editor je nedvomno eden najbolj vsestranskih programov za urejanje dokumentov. Na voljo je brezplačna različica in Pro različica s čisto vsemi funkcijami in dodatnim prostorom v oblaku, ki je trenutno na voljo z ekskluzivnim popustom. Še to, ena licenca velja za štiri naprave.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem UPDF.
Vas zanima več iz te teme?
PDF urejevalniki PDF dokumenti


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več