Telefoni
28.07.2016 13:28
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabljate Google Maps? To so vse spremembe, ki so jih pri Googlu uvedli

POZOR vsi, ki uporabljate Google Maps! Od zdaj naprej ga boste lahko soustvarjali!
POZOR vsi, ki uporabljate Google Maps! Od zdaj naprej ga boste lahko soustvarjali!

Aplikacija Google Maps je za veliko uporabnikov pametnih naprav edino in izključno navigacijsko orodje. Čeprav je medsebojna primerjava priljubljenosti posameznih aplikacij skoraj nemogoča, saj vsa podjetja ne objavljajo aktivnega števila uporabnikov posamezne aplikacije, pa so pri ameriškem podjetju Nielsen ocenili število rednih uporabnikov Google Maps. Podatki so sicer samo za ameriški trg vendar pa po teh meritvah Google Maps redno uporablja 88 milijonov uporabnikov. Apple Maps prav tako spada med najbolj pogosto uporabljene aplikacije vendar pa je število uporabnikov nižje in sicer jo redno uporablja 46 milijona uporabnikov.

Ne glede na googlovo prednost se pri podjetju dobro zavedajo, da v svetu tehnologije lahko hitro rasteš a hkrati tudi hitro padeš. Iz tega razloga so pripravili nekaj omembe vrednih posodobitev, ki so uporabnikom na voljo od konca meseca julija. Zanimivo pri posodobitvi je to, da so pri Googlu očitno zamenjali strategijo razvoja aplikacije.

Do nedavne posodobitve Google Maps je namreč bilo očitno, da Google zasleduje drugačno strategijo pri razvoju aplikacije kot na primer Apple z Apple Maps. Slednji že od vsega začetka veliko poudarka vlaga na prikaz zanimivih lokacij, restavracij, trgovin, znamenitosti in ostalih krajev. Označevanje omenjenih lokacij na sami karti ima tako prednost pred označevanje ulic. Google je do nedavnega izvajal obratno strategijo. Označevanje ulic je imelo prioriteto v primerjavi z označevanjem zanimivih lokacij.

A z zadnjo posodobitvijo se to spreminja. Zanimive lokacije v neposredni bližini posameznika so bolj poudarjene in s tem dostopnejše. Google se osredotoča na samo socialno vrednost uporabe aplikacije. Pri Googlu poudarjajo, da je odslej lažje ugotiviti zanimive točke v okolici. Spremenjen pa je tudi prikaz obstoječih informacij. Uporabljena je bila bolj osredotočena barvna paleta kar pomeni, da bodo pomembne informacije, kot so na primer zastoji na cesti, vizualno bolj izstopali.

Preverite še sami kako delujejo in izgledajo posodobljeni Google Maps.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku