Računalništvo, telefonija
11.05.2014 22:32
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter odslej z varnejšo ponastavitvijo gesla!

Ponastavitev gesla s prejemom kratkega sporočila SMS naj bi bila precej bolj varna kot uporaba elektronske pošte.
Ponastavitev gesla s prejemom kratkega sporočila SMS naj bi bila precej bolj varna kot uporaba elektronske pošte.

Zaradi izjemnega števila uporabnikov družbenega omrežja Twitter ta seveda pridobiva na priljubljenosti tudi med spletnimi kriminalci. Ker so ti lahko dostop do uporabnikovega računa pridobili tudi preko vdora v elektronsko pošto s ponastavitvijo gesla, so programerji uporabnikom ponudili možnost, da to opravijo izključno s prejemom kratkega sporočila SMS na mobilni telefon. V primeru izbire te možnosti bomo ob zahtevi za ponastavitev gesla prejeli šestmestno kodo, s pomočjo katere se bomo lahko v 15 minutah prijavili v Twitter.

Za dodatno varnost so programerji podjetja Twitter poskrbeli še z možnostjo sledenja lokacijam prijave v račun, z zgodovino prijav ter beleženjem imena in vrste naprave, ki je bila uporabljena za prijavo. Slednje možnosti bodo zagotovo pisane na kožo predvsem tistim, ki enako geslo uporabljajo za prijavo v več različnih spletnih storitev. V primeru sumljivega poskusa prijave v naš račun, nam bo Twitter samodejno poslal obvestilo po elektronski pošti.

Nove varnostne možnosti bodo vsem uporabnikom družbenega omrežja Twitter na voljo najkasneje do konca poletja. Za koriščenje večino naprednih varnostnih možnosti pa bomo morali Twitterju kakopak zaupati našo telefonsko številko.


Prijavi napako v članku