Prenosni računalniki
15.12.2010 06:22
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik Samsung Gloria z operacijskim sistemom Windows 8?

Prihajajoči operacijski sistem Windows 8 vsaj na papirju obeta veliko!
Prihajajoči operacijski sistem Windows 8 vsaj na papirju obeta veliko!

Steve Ballmer, izvršni direktor podjetja Microsoft, je konec meseca oktobra prvič spregovoril o dostojnem nasledniku operacijskega sistema Windows 7. Prihajajoči operacijski sistem naj bi bil »opremljen« s tržno oznako Windows 8 in naj bi bil nared že proti koncu leta 2012. Ta naj bi prinesel predvsem krajši zagonski čas, sistem za samodejno šifriranje celotnega diska, možnost prilagajanja svetlobe zaslona okolici ter funkcionalnost prepoznave obraza za hitro prijavo v sistem in še hitrejšo odjavo.

Ker naj bi bil operacijski sistem Windows 8 nared že proti koncu leta 2012, so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi ga Microsoft javnosti prvič predstavil že na marčevskem sejmu CeBit 2011. Ta naj bi bil prednameščen na prihajajočem Samsungovem tabličnem računalniku Gloria. Tu bo šlo za izjemno zanimiv tablični računalnik, saj bo opremljen z desetpalčnim oziroma 25,4-centimetrskim zaslonom in fizično tipkovnico QWERTY. Ta bo varno spravljena v hrbtnem delu naprave.

Kot vse kaže bo prihajajoči operacijski sistem Windows 8 povsem pisan na kožo tabličnim računalnikom. To niti ne preseneča, saj naj bi bil »spojen« s storitvami računalništva v oblaku. Tu bo dejansko šlo za namizje kot storitev (Desktop as a Service). To pomeni, da bo navidezni operacijski sistem povsem neodvisen od strojne opreme računalniškega sistema in ga bomo lahko uporabljali kadarkoli in kjerkoli. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku