Prenosni računalniki
12.12.2011 08:42
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPad 3 kmalu med nami?

Apple iPad 2 Plus bo v primerjavi s predhodnikom bogatejši za kakovostnejši zaslon.
Apple iPad 2 Plus bo v primerjavi s predhodnikom bogatejši za kakovostnejši zaslon.

Takoj za tem, ko so se na svetovnem spletu pojavile nove govorice o pametnem mobilnem telefonu iPhone 5, je v ospredje prišel še tablični računalnik iPad 3. Zanj naj bi namreč družbi Hitachi Displays in Sony Mobile Display že zagnali proizvodnjo novega zaslona. Poleg tega se že bliža konferenca World-Wide Developer Conference (WWDC), kjer podjetje Apple vedno predstavi kar precej novosti.

Analitik Richard Gardner iz podjetja Citigroup je prepričan, da bo tablični računalnik iPad 3 javnosti predstavljen že februarja. Apple naj bi s tem dejansko le sledil tradiciji predstavitev svojih tabličnih računalnikov. Prvi tablični računalnik iPad je bil namreč javnosti predstavljen februarja 2010, tablica iPad 2 pa februarja leta 2011.

Ovir za predstavitev tabličnega računalnika iPad 3 naj ne bi bilo več, saj naj bi Applovi inženirji odpravili vse težave, ki so bile povezane z izdelavo novega zaslona. Ta naj bi temeljil na povsem novi tehnologiji in naj bi zagotavljal kar dvakrat večjo ločljivost od zaslona, ki se uporablja pri tablicah iPad in iPad 2. Applov tablični računalnik iPad 3 naj bi bil za nameček še lažji in tanjši od zdajšnjega modela.

Novost naj bi za preračunavanje podatkov uporabljala procesor A6. Po neuradnih informacijah naj bi ta vseboval kar štiri procesorska jedra in naj bi pri polni obremenitvi porabil le malenkostno več električne energije od procesorja A5, ki je vgrajen v tablicah iPad 2. S procesorjem A6 se bo Apple lahko postavil po robu platformi Nvidia Tegra 3, bi gostuje konkurenčni mobilni operacijski sistem Android. Več o tablici iPad 3 bo seveda znanega na Applovi konferenci WWDC.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku