Računalništvo, telefonija
28.09.2019 07:43

Deli z drugimi:

Share

Surface Laptop 3 tudi s procesorjem AMD

Tudi podjetje Microsoft zaupa v zmogljivost procesorjev AMD.
Tudi podjetje Microsoft zaupa v zmogljivost procesorjev AMD.

Kot vse kaže bo novi prenosni računalnik Surface Laptop 3 podjetja Microsoft mogoče kupiti tudi v navezi s procesorjem podjetja AMD. To vsaj zatrjujejo zanesenjaki spletnega portala WinFuture, ki naj bi informacijo pridobili s strani zanesljivih virov. Tu bo šlo za prenosnik z 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom, ki bo temeljil na osnovi najnovejših procesorjev AMD Ryzen.

Microsoft naj bi novi prenosni računalnik Surface Laptop 3 s procesorjem AMD ponudil v prodajo v dveh različicah. Cenejša različica maloprodajne cene preračunanih 912 evrov bo opremljena s štirijedrnim procesorjem Ryzen 5 3550U (vgrajeno grafično jedrno AMD Picasso) in osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za zahtevnejše uporabnike pa bo na voljo procesor Ryzen 7 3750U (vgrajeno grafično jedrno AMD Picasso) v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, zanj pa bo treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 1.050 evrov.

Nekoliko kasneje bo na voljo še prenosni računalnik Surface Laptop s šestjedrnim procesorjem AMD in 12 gigabajti oziroma šestnajstimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Maloprodajna cena novincev v Združenih državah Amerike naj bi se gibala med preračunanimi 1.278 evri in preračunanimi 1.460 evri za model z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika ter med preračunanimi 1.826 evri in preračunanimi 2,190 evri za model s kar 16 gigabajti sistemskega pomnilnika.

Microsoftov novi prenosni računalnik Surface Laptop 3 z 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom naj bi bil javnosti predstavljen v okviru posebnega dogodka, in sicer 5. oktobra. Na istem dogodku naj bi bila predstavljena tudi prenovljena različica 13,5-palčnega prenosnika Surface.


Prijavi napako v članku