Triki in nasveti
03.01.2012 12:09
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Štiri brezplačne alternative za Siri

Vas je mobilnik Apple iPhone 4S prepričal?
Vas je mobilnik Apple iPhone 4S prepričal?

Applova storitev Siri je izjemno priljubljena med uporabniki pametnega mobilnega telefona iPhone 4S. Digitalna asistentka namreč omogoča, da se številne stvari na mobilniku upravljajo kar s pomočjo glasu. To vključuje zapis kratkega sporočila SMS, priklic vremenske napovedi, klicanje kontakta in še bi lahko naštevali.

Če za Božička ali dedka Mraza niste prejeli v dar mobilnika iPhone 4S, nič zato. Na spletnem portalu App Store (http://goo.gl/JsHs5) namreč najdemo številne aplikacije, ki jih lahko uporabljamo kot nadomestek za asistentko Siri. Mnoge izmed njih so na voljo tudi za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Android in BlackBerry.

Digitalni asistentki Siri se najbolj približa aplikacija Vlingo (http://goo.gl/bNA6W). Ta namreč omogoča uporabo glasovnih ukazov za opravljanje telefonskih pogovorov, pošiljanje kratkih sporočil SMS in elektronskih sporočil, iskanje po svetovnem spletu in še bi lahko naštevali. Glavna prednost aplikacije Vlingo pred Siri je zmožnost glasovne objave sporočil na družbenih omrežjih Twitter in Facebook.

Aplikacija Dragon Go (http://goo.gl/sfcnS) je na voljo za iPhone in iPod Touch, ki sta opremljena z mobilnim operacijskim sistemom iOS 4.0 ali novejšim. Ta aplikacija je v marsičem podobna asistentki Siri, saj lahko glasovne ukaze pretvori v navodila za mobilno napravo. Uporabnik jo lahko prosi za smer, pripravo kratkega sporočila SMS ali elektronske pošte, prikaz filmov v kinematografih v neposredni bližini in še mnogo več.

Spletna storitev Google Search (http://goo.gl/ljGmC) prav tako ni od muh, saj omogoča iskanje želenih informacij preko spleta. Z njeno pomočjo lahko z uporabo našega glasu poiščemo informacije o filmskih uspešnicah, slikah, spletnih straneh, bližnjih restavracijah in še bi lahko naštevali.

Ne nazadnje lahko uporabite funkcionalnost Voice Control, ki je že del Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS. Čeprav ta ni tako zmogljiva kot asistentka Siri, jo lahko vseeno uporabljamo za opravljanje telefonskih klicev, iskanje priljubljene glasbe in pridobitev točnega časa.


Prijavi napako v članku