Računalništvo, telefonija
30.08.2016 14:28
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte Kitajca, ki je želel uničiti internet!

Namera Kitajca o uničenju svetovnega spleta se je pričakovano končala precej klavrno.
Namera Kitajca o uničenju svetovnega spleta se je pričakovano končala precej klavrno.

Vsi smo v življenju že naredili kakšno neumnost, ki bi jo najraje pozabili oziroma si želimo, da bi se nikoli ne zgodila. Medtem ko smo naše neumnosti še pred nekaj leti spretno prikrivali, danes to ni več mogoče, saj obstaja zelo velika verjetnost, da naj je kdo posnel s pametnim mobilnim telefonom in fotografijo oziroma videoposnetek objavil na svetovnem spletu. Če je zadeva viralna, je širjenje sporne fotografije oziroma videoposnetka praktično nemogoče, saj si sporni dogodek lahko ogleda na milijone ljudi širom sveta v zgolj nekaj minutah po objavi na svetovnem spletu.

Tega se je očitno več kot dobro zavedal nek kitajski moški, ki je nedavno sodeloval pri uličnem plesu, a se je pri tem odrezal bolj kot ne katastrofalno. Ker so se mu nekateri ljudje smejali in so njegov ples posneli s pametnimi mobilnimi telefoni je to možakarja tako razjezilo, da se številnim posameznikom preprosto odtujil mobilno napravo. Ker pa je Kitajec neprestano živel v strahu, da se bo posnetek njegovega plesa pojavil v javnosti, se je odločil za nekoliko radikalen korak. Možakar se je namreč odločil, da bo kar uničil svetovni splet, in sicer tako, da se je spravil na optična vlakna.

Kitajec je s svojim neumnim početjem ponudniku internetnih storitev povzročil za okoli preračunanih 14 tisoč evrov materialne škode. Medtem ko se njegov ples ni širil po svetovnih omrežjih, si je možakar »svetovno slavo« nedvomno zagotovil z napadom na »optična« vlakna.


Prijavi napako v članku