Telefoni
31.07.2017 10:26
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony s telefonom Xperia XZ1 napoveduje vojno Samsungu in Applu!

Sony naj bi s telefonom Xperia XZ zlahka prepričal tudi zahtevnejše uporabnike!
Sony naj bi s telefonom Xperia XZ zlahka prepričal tudi zahtevnejše uporabnike!

Pri podjetju Sony že dalj časa skušajo najti način, kako se ponovno povzpeti med vodilne proizvajalce pametnih mobilnih telefonov, ki vse bolj nadomeščajo računalnike. To naj bi mu po ocenah strokovnjakov uspelo s prihajajočim pametnim mobilnim telefonom Xperia XZ1, ki naj bi bil javnosti prvič predstavljen na računalniškem sejmu IFA, ki bo v Berlinu potekal od konca avgusta do začetka septembra. Da bo čakanje nanj še bolj napeto, pa so poskrbeli zanesenjaki spletnega portala Geekbench, saj so razkrili marsikatero tehnično podrobnost o novincu.

Zanesenjaki spletnega portala Geekbench zatrjujejo, da bo pametni mobilni telefon Xperia XZ1 opremljen s superzmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 835, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in s prednameščenim operacijskim sistemom Android 7.1.1 Nougat. Zanesenjaki so z njihovim merilnim programom izmerili, da novost z osemjedrnim procesorjem v enojedrnem načinu delovanja doseže 1.909 točk, v večjedrnem načinu pa 6.495 točk. To pa je povsem primerljivo z zmogljivostjo sodobnih pametnih mobilnih telefonov.

Če gre verjeti na spletu objavljenim informacijam bo pametni mobilni telefon Sony Xperia XZ1 opremljen še s 13,2-centimetrskim oziroma 5,2-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi poskrbela baterija zmogljivosti 3.000 miliamperskih ur. Pri novincu bo še posebno izstopal zaslon, saj se bo razprostiral praktično čez celotno prednjo stranjo telefona, kar bo uporabniku dalo občutek, da je telefon praktično brez stranskih robov. Novost podjetja Sony naj bi torej ponujala ravno pravo kombinacijo med oblikovno všečnim ohišjem, bogato strojno opremo in vsestransko uporabnostjo.


Prijavi napako v članku