Igralne konzole
10.12.2017 10:20

Deli z drugimi:

Share

Sony je prodal več kot 70 milijonov konzol PS4 in 2 milijona VR naprav

Sony je prodal več kot 70 milijonov konzol PS4 in 2 milijona VR naprav
Sony je prodal več kot 70 milijonov konzol PS4 in 2 milijona VR naprav

Sony je razkril zadnje podatke prodaje, ki kažejo, da se rast prodaje konzol PS4 in PS VR nadaljuje. Pri Sonyju vedno trdijo, da so številke tiste, ki pomenijo največ, torej: 70,6 milijona konzol PS4, 617,8 milijonov PS4 iger, 2 miljona PS VR naprav in 12,2 milijona PS Vr iger. Številke so vsekakor visoke in kljub temu, da mnogi trdijo, da Sony naj ne bi tako močno premagal konkurenco, temu v resnici ni tako, saj lahko vidimo, da Sony zares močno diktira tempo na področju igralnih konzole.

Če primerjamo situacijo z Microsoftom, ki je zadnje podatke o prodaji objavil januarja letos, lahko vidimo, da Microsoft le težko sledi tempu, ki ga narekuje Sony. Z veliko gotovostjo lahko trdimo, da Sony prednjači v “vojni konzol”, saj je Microsoft v zadnji objavi razkril številko 26 milijonov prodanih enot konzole Xbox One. V tistem času je Microsoft ravno izdal posodobljeno verzijo sistema, 4K Xobx One X. Sony je recimo lansko leto izdal PS4 Pro. Če primerjamo še produkte, ki sta jih oba tehnološka velikana postavila v središče te bitke, se tehtnicca nagiblje malo v eno, malo v drugo smer, strokovnjaki pa se nekako bolj jasno obračajo k Sonyjevim konzolam.

Posebej pa moramo izpostaviti številke prodanih VR naprav, ki so od poletja znatno narasle. Sony je junija objavil, da jim je uspelo prodati 1 milijon VR naprav, kot lahko vidimo zgoraj, pa je ta številka sedaj dosegla že 2 milijona. Eden od glavnih razlogov, zakaj je do tega prišlo, je ta, da se je enostavno znižala cena celotnega paketa. Sony se je namreč odločil, da bo znatno znižal ceno in vključil kamero, ki je sicer bila posebej. Torej vsak, ki je kupil Sonyjevo VR napravo, je bil primoran dodatno dokupiti še kamero. To seveda ni najbolj razveselilo kupcev in zato je v tem času, ko je kamero dodana, prodaja vseskozi naraščala.

Z več kot 70 milijoni prodanih enot PS4, je Sonyjeva legendarna konzola zelo blizu novim rekordom. PlayStation 2, najbolj prodajana igralna konzola vseh časov, je bila prodana v več kot 155 milijoni izvodov. Ta mejnik bo sicer težko dosegljiv, vendar kot kažejo trendi, namreč PS4 se je začel prodajati leta 2014, bi Sonyju lahko uspelo tudi to.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Prijavi napako v članku