Računalništvo, telefonija
21.08.2008 15:53

Deli z drugimi:

Share

Sleparski datoteki prenašata Lop adware

Dve sleparski P2P namestitveni aplikaciji, BitRoll-5.0.0.0 in Torrent101-4.5.0.0, sta bili izkoriščeni za namestitev Lop adware-a na sisteme uporabnikov. Ti programi so uporabljeni za izmenjavo med oddaljenimi uporabniki. Namestitvene datoteke so na voljo za prenos na internetu, tako da jih lahko dobi vsakdo in se z njimi okuži.

Druge lažne aplikacije, ki so jih za namestitev škodljive kode uporabili kiber kriminalci sta programa “wavesoftwarecreative.exe” (izdaja se za avdio program) in “bitdownloadsetup.exe”.

Lop adware je narejen za prikazovanje reklamnih sporočil različnih oglaševalcev v obliki pojavnih oken, pasic in podobno. Zamenja tudi domačo stran Internet Explorerja s svojim lastnim iskalnim mehanizmom. Ko s tem iskalnikom sprožite iskanje dobite vedno oglaševalske strain, ne glede na iskano besedo.

Za preprečitev odkrivanja se ta adware občasno poveže na spletno stran s katere prenese nove datoteke z novimi različicami kode, ter tako oteži brisanje vseh naloženih škodljivih datotek.


Prijavi napako v članku