Programska in razvojna orodja
10.07.2013 07:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skype za Android ponovno tarča nepridipravov!

Nepridipravi so v mobilni različici priljubljenega programa Skype našli nevarno varnostno ranljivost, ki omogoča dostop do z geslom zaščitenih mobilnih naprav Android. Ranljivost trenutno ogroža več kot 100 milijonov uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android.
Microsoft naj bi odkrito ranljivost v mobilni programski opremi Skype odpravil že v tem mesecu.
Microsoft naj bi odkrito ranljivost v mobilni programski opremi Skype odpravil že v tem mesecu.

Takoj za tem, ko je podjetje Microsoft na spletnem portalu Google Play objavilo novo različico mobilne programske opreme Skype, so nepridipravi v programski kodi našli hudo varnostno ranljivost. Ranljivost trenutno ogroža več kot 100 milijonov uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, preko nje pa lahko napadalci pridobijo dostop do mobilne naprave, ki je sicer zaščitena z dostopnim geslom.

Za izvedbo napada mora napadalec najprej prepričati žrtev, da ga sprejme med prijatelje oziroma kontakte in mora tudi pridobiti fizičen dostop do mobilne naprave. Za odklep mobilnika ali tablice pa zadošča, da nepridipravi sproži klic, dvoklikne na gumb za aktivacijo in gumb za vklop. S to potezo napadalec pridobi dostop do vseh podatkov, ki so shranjeni na vaši mobilni napravi Android.

Podjetje Microsoft je bilo o novi ranljivosti že obveščeno, vendar vsaj zaenkrat še ne daje izjav. Mnogi poznavalci so kljub temu prepričani, da lahko popravek za mobilno različico priljubljenega programa Skype za mobilne naprave Android pričakujem že v tem mesecu.

Vas zanima več iz te teme?
Skype program

Prijavi napako v članku