Prenosni računalniki
06.09.2011 13:48

Deli z drugimi:

Share

Samsung zaradi Appla umaknil Galaxy Tab 7.7 s sejma IFA

Samsung bo zaradi Appla zagotovo utrpel veliko gospodarsko škodo.
Samsung bo zaradi Appla zagotovo utrpel veliko gospodarsko škodo.

Na začetku septembra se je v Berlinu v velikem slogu pričel 50. sejem IFA. Ta v Evropi velja za enega najpomembnejših dogodkov, ker vodilni svetovni proizvajalci zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov predstavijo svoje ključne novosti. Med njimi je pričakovano bilo podjetje Samsung, ki je radovednim obiskovalcem prikazalo novo tablico Galaxy Tab 7.7. Ta je razstavni prostor računalniškega giganta »krasil« tri dni, nato je skrivnostno izginil. Prav tako so bili odstranjeni vsi napisi Galaxy Tab.

Čeprav je Samsung v uradni izjavi za javnost zapisal, da se je za to potezo odločil, ker ni smiselno reklamirati izdelka, ki v Nemčiji še ni naprodaj, mnogi menijo, da je tu ponovno imelo vmes prste podjetje Apple. Mnogi nemški spletni viri namreč navajajo, da je pred kratkim nemško sodišče izdalo odločbo, ki računalniškemu gigantu na nemških tleh prepoveduje prodajo, oglaševanje in uvažanje tabličnega računalnika Galaxy Tab 7.7. Tovrstno prepoved je Samsung sicer pred časom že prejel za tablico Galaxy Tab 10.1.

Razlogi, zakaj je nemško sodišče izdalo prepoved prodaje, oglaševanja in uvažanja tabličnega računalnika Galaxy Tab 7.7, so enaki kot pri večjem bratu – kršitev registriranih patentov. Samsungov novi izdelek namreč močno spominja na tablico iPad, in sicer od stroje opreme in uporabniškega vmesnika vse do oblike embalaže. Nemško sodišče bo o upravičenosti prepovedi prodaje, oglaševanja in uvažanja tabličnih računalnikov Galaxy Tab 7.7 in Galaxy Tab 10.1 ponovno odločalo že 9. septembra. Upajmo, da je podjetje Samsung ponovno ne bo potegnilo najkrajše.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku