Računalništvo, telefonija
24.03.2020 06:23

Deli z drugimi:

Share

Resne težave lastnikov Applovih naprav pri deljenju internetne povezave

Podjetje Apple naj bi težavo povezavo z deljenjem zasebnega dostopa do interneta odpravilo še pred koncem meseca marca.
Podjetje Apple naj bi težavo povezavo z deljenjem zasebnega dostopa do interneta odpravilo še pred koncem meseca marca.

Povezovanje v splet je še posebej v današnjih časih ključnega pomena za številne ljudi širom sveta. Nekateri uporabniki za dosego tega namena prisegajo na zasebno deljenje internetne povezave (Personal Hotspot), še posebej, če brezžično omrežje Wi-Fi iz takšnega ali drugačnega razloga ni dostopno. Žal pa imajo uporabniki mobilnih naprav podjetja Apple s tem resne težave, razloge za to pa gre iskati v programski napaki sistema za deljenju internetne povezave v okviru mobilnega operacijskega sistema iOS 13. Pred to težavo niso varni niti uporabniki Applovih tabličnih računalnikov iPad, saj je težava prisotna tudi v mobilnem operacijskem sistemu iPadOS 13.

Zaradi omenjene programske napake uporabniki mobilnih naprav podjetja Apple lahko pri povezovanju z zasebnim omrežjem izgubijo dostop do svetovnega spleta. Edina rešitev trenutno je v tem, da uporabniki izključijo zasebno deljenje internetne povezave in ga nato ponovno vključijo. Pri podjetju Apple so omenjeno napako že potrdili in hkrati zagotovili, da delajo na tem, da bi napako odpravili v najkrajšem možnem času. Popravek bi morda lahko bil na voljo še pred koncem marca.

Trenutno pa še ni znano, ali bodo podobne težave dolete tudi tiste, ki bodo na Applove mobilne naprave namestili mobilni operacijski sistem iOS 13.4. Če temu ne bo tako, so pri podjetju Apple že obljubili, da bodo težavo odpravili v najkrajšem možnem času. V teh težkih časih je namreč dostop do svetovnega spleta ključnega pomena za milijone uporabnikov širom sveta.


Prijavi napako v članku