Računalništvo, telefonija
17.09.2016 11:29

Deli z drugimi:

Share

Remix OS Player: Android na osebnem računalniku!

Emulator Remix OS Player se vam bo zagotovo takoj prikupil!
Emulator Remix OS Player se vam bo zagotovo takoj prikupil!

Vse več proizvajalcev osebnih in tabličnih računalnikov se v zadnjem času odloča za namestitev operacijskega sistema Remix OS, ki velja za odličen nadomestek Windowsa. Operacijski sistem Remix OS je namreč v osnovi prirejena različica mobilnega operacijskega sistema Android, njegov grafični vmesnik pa močno spominja tako na grafični vmesnik operacijskega sistema Windows kot Chrome OS. Zaradi tega so se pri programski hiši Jide odločili, da uporabnikom osebnih računalnikov ponudijo v prenos program Remix OS Player. Tu gre za emulator mobilnega operacijskega sistema Android, ki ga je mogoče poganjati znotraj okna na osebnih računalnikih.

Emulator Remix OS Player uporabnikom osebnih računalnikov omogoča dostop do mobilnih iger in programske opreme, ki je na voljo na portalu Google Play. Ker novost temelji na snovi mobilnega operacijskega sistema Android 6.0 Marshmallow je zanjo na voljo bogata paleta mobilne programske opreme. Pri tem velja še omeniti, da je emulator Androida Remix OS Player na voljo za prenos povsem brezplačno, in sicer na spletnem naslovu bit.ly/Remix-OS-Player-RN.

Za namestitev in uporabo emulatorja Remix OS Player potrebujemo:

  • osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows 7 (64-bitni) ali novejšim
  • procesor Intel Core i3 (priporočljivo je uporabljati Core i5 ali Core i7)
  • sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov
  • osem gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov
  • dostop do svetovnega spleta
  • vključena tehnologija virtualizacije v BIOSu

Emulator Remix OS Player je trenutno na voljo le za osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows, kmalu pa bo na voljo še za operacijski sistem MacOS. V primeru težav ali vprašanj v povezavi z namestitvijo ali uporabo emulatorja Remix OS Player vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku