Telefoni
28.02.2015 13:43

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik Sony VAIO že 12. marca?

Prvi pametni mobilni telefon Sony družine VAIO naj bi bil naprodaj že 12. marca.
Prvi pametni mobilni telefon Sony družine VAIO naj bi bil naprodaj že 12. marca.

Na spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Sony še pred pričetkom mednarodne konference mobilne telefonije Mobile World Congress 2015 javnosti predstavilo svoj prvi pametni mobilni telefon družine VAIO. Novost naj bi bila v izbranih državah naprodaj že 12. marca, v preostali državah širom sveta pa najkasneje do poletja. Izbira prodajne oznake VAIO je nadvse zanimiva, saj je podjetje Sony blagovno znamko VAIO pred dobrim letom dni prodala japonski investicijski družbi Japan Industrial Partners.

O prvem pametnem mobilnem telefonu Sony VAIO je trenutno so se na spletu že pojavile prve govorice glede vgrajene strojne opreme. Kot vse kaže bo novost opremljena s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločjivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 64-bitnim in 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 410 frekvence 1,2 gigahercev, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za najem fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, za spletne konference pa kamera ločljivosti petih milijonov točk.

Pametni mobilni telefon Sony VAIO bo predstavljal neposredno konkurenco mobilnikom srednje visokega cenovnega razreda, kot je na primer mobilnik Galaxy A podjetja Samsung. Več o novincu pa bo podjetje Sony javnosti razkrilo šele na prihajajoči konferenci Mobile World Congress 2015.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku