Računalništvo, telefonija
13.11.2013 06:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi 3D-tiskalnik za tiskana vezja!

Avstralsko mlado podjetje Cartesian je pripravilo prvi 3D-tiskalnik za tiskana vezja, ki močno poenostavlja in pohitri izdelavo tiskanih vezij za elektronske naprave. Ker je podjetje že zbralo zahtevana zagonska sredstva, bodo prvi primerki novosti naprodaj že v juliju prihodnjega leta.
Prvi 3D-tiskalnik za tiskana vezja je med uporabniki spletnega portala Kickstarter požel veliko zanimanja!
Prvi 3D-tiskalnik za tiskana vezja je med uporabniki spletnega portala Kickstarter požel veliko zanimanja!

Tridimenzionalni tiskalniki so med raziskovalci vse bolj priljubljeni, saj omogočajo izdelavo fizičnega modela izdelka zgolj na osnovi računalniške risbe, pripravljene s poljubno tridimenzionalno programsko opremo. Avstralsko mlado podjetje Cartesian je šlo še nekoliko dlje, saj je kot prvo izdelalo 3D-tiskalnik za tiskana vezja. Osnovni namen tiskalnika EX1 je poenostavitev izdelave tiskanih vezij za elektronske naprave in s tem posledično pohitritev izdelave prototipov v okviru izobraževalnih ustanov in malih podjetij.

Delovanje 3D-tiskalnika za tiskanje tiskanih vezij je nadvse enostavno, saj ta poskrbi le za nanos plasti srebrnih nanodelcev na podlago, pri tem pa uporablja tehnologijo brizgalnih tiskalnikov. Tiskano vezje lahko natisnemo na bogato paleto materialov, kot so plastika, tkanine, silicij in celo les, steklo ali keramika. Ker je podjetje Cartesian na spletnem portalu Kickstarter že zbralo zahtevana zagonska sredstva, bodo prvi primerki 3D-tiskalnika za tiskanje tiskanih vezij EX1 naprodaj že v juliju prihodnjega leta. Za nakup novosti bo potrebno odšteti preračunanih 375 evrov.


Prijavi napako v članku