Računalništvo, telefonija
21.05.2016 09:57

Deli z drugimi:

Share

Prve ekskluzivne slike mobilnega telefona iPhone 7

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7 naj bi prinesel majhne, a uporabne novosti.
Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7 naj bi prinesel majhne, a uporabne novosti.

O prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 7 podjetja Apple je bilo v zadnjih nekaj mesecih povedanega že veliko. Generalni direktor enega pomembnejših dobaviteljev delov za podjetje Apple je pred kratkim celo izjavil, da bo novost opremljena s steklenim ohišjem. Uporaba steklenega ohišja naj ne bi pomembno vplivala na prihodke podjetja, saj bo za steklom še vedno prisoten kovinski okvir.

Zanesenjaki spletnega portala GSMArena pa so nedavno razkrili prve računalniško izdelane slike prihajajočega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 7. Oblika ohišja bo nekoliko bolj dodelana v primerjavi z današnjim, vendar večjih sprememb ne gre pričakovati. Edina omembe vredna sprememba je odsotnost 3,5 milimetrskega priključka za slušalke, ki ga bo po vsej verjetnosti nadomestil namenski priključek. Za slušalke pa bi podjetje Apple lahko sicer uporabilo kar vmesnik za prenos podatkov.

Večji model pametnega mobilnega telefona iPhone 7s Plus naj bi bil za nameček opremljen s 5,8-palčnim (14,7-centimetrskim) zaslonom AMOLED podjetja Samsung. Ta bo inženirjem podjetja Apple omogočil izdelavo novinca s tanjšimi robovi okoli zaslona, kar bo posledično pripomoglo tudi k manjši velikosti telefona. Piko na i pa naj bi dala še sistem za brezžično polnjenje, ki je med uporabniki mobilnih naprav vse bolj priljubljeno ter novi načini biometrične prepoznave uporabnikov (očesni optični bralnik).


Prijavi napako v članku