Računalništvo, telefonija
03.07.2008 12:32
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Programerji najbolj zaželeni IT kader v prvi polovici 2008

Agencija Adecco je ob izteku prvega polletja 2008 opravila pregled nad dogajanjem in razmerami na slovenskem trgu dela in delovne sile na področju informacijske tehnologije in komunikacij (ITK). Analiza je bila opravljena na različnih nivojih, tako Executive Search, kjer se ukvarjajo z iskanjem vodilnih IT kadrov, kot tudi na oddelku iskanja in selekcije IT operativnih strokovnjakov. Tudi v prvi polovici letošnjega leta so zaznali kar precejšen porast povpraševanja po IT strokovnjakih.

V prvem polletju leta 2008 smo beležili porast povpraševanja po razvijalcih/programerjih, ki je, v primerjavi z vsemi povpraševanji, znašalo kar 30 odstotkov vseh povpraševanj (lansko leto 20 odstotkov) na oddelku Adecco Executive search ter na oddelku iskanja in selekcije IT operativnih strokovnjakov. Zmanjšalo pa se je povpraševanje po sistemskih inženirjih, ki je znašalo 22 odstotkov ( 34 odstotkov je bilo v l. 2007) ter po prodajnih inženirjih -13 odstotkov. Med različnimi poklici izstopa tudi povpraševanje po poslovnih analitikih v IT (z vsebinskim predznanjem različnih panog), ki je tokrat predstavljalo 8 odstotkov vseh povpraševanj. Skupno 15 odstotkov pa predstavlja povpraševanje po bolj specializiranih funkcijah kot so npr. strokovnjaki za CRM, strokovnjaki za specifične poslovne rešitve, uredniki internetnih spletnih strani in strokovnjaki za MS Navision.

Po 5 odstotkov povpraševanj je bilo namenjenih iskanju direktorjev prodaje IT rešitev ter iskanju direktorjev IT podjetij, kjer se med drugim pričakuje tudi solidno IT predznanje in izkušnje. Preostanek (vsega 3 povpraševanja) pa se je nanašal na iskanje projektnih vodij v IT.

»Specifika kadrovskih agencij je, da podjetja, ki se odločajo za sodelovanje z agencijo, pričakujejo bolj ali manj izkušene kadre. Posledično pri nas posredujemo predvsem kandidate z izkušnjami, ki se odločajo za menjavo delovnega mesta. Razlogi za menjavo delavnega mesta IT kadrov so različni: na prvem mestu zaradi boljše perspektive (možnosti rasti, napredovanja), na drugem mestu zaradi boljšega delovnega okolja in na tretjem mestu zaradi finančnih vzrokov.«, je poudaril Samo Kraker, vodja IT področja, oddelka Adecco Executive Search in dodal: »Ker IT poklici trenutno sodijo med deficitarne, večinoma mladi IT kadri dobijo prvo službo še preden zaključijo šolanje (fakulteto). To pa se jim lahko čez nekaj let maščuje oziroma, se kasneje odločajo za dokončanje šolanja (ob delu).«

Kako pa je z zastopanjem žensk med IT kadri? »Redke so ženske programerke, še redkejše sistemske administratorke, skoraj enakopravno pa se pojavljajo v poklicih poslovni analitik in projektni vodja. Zdi se, da je skoraj več žensk kot moških na specializiranih delovnih mestih, kot so: strokovnjaki CRM, strokovnjaki za MS Navision. Ženske v IT-ju so zelo zaželene, saj tudi v tem delovnem okolju pozitivno pripomorejo k splošnemu vzdušju v (IT) oddelku. Izkušnje kažejo, da so najboljše delovna okolja spolno mešana.«, je poudaril Samo Kraker.


Prijavi napako v članku