Telefoni
05.08.2017 06:36

Deli z drugimi:

Share

Prihajajoči iPhone bo najdražji iPhone doslej!

Pri nas bo za novi iPhone treba odšteti okoli 1.300 evrov.
Pri nas bo za novi iPhone treba odšteti okoli 1.300 evrov.

Marsikateri uporabnik storitev mobilne telefonije nestrpno čaka letošnji september, saj naj bi podjetje Apple predstavilo novo generacijo najboljšega in najbolj prodajanega pametnega telefona vseh časov iPhone. Sodeč po neuradnih spletnih virih naj bi mu bila dodeljena oznaka iPhone 8, poznavalci pa verjamejo, da bo nekaj posebnega. Tu namreč gre za 10. obletnico revolucionarnega produkta, ki je spremenil življenje večine uporabnikov na svetu, po njem pa se še vedno zgledujejo vsi večji proizvajalci pametnih mobilnih telefonov.

Pametni mobilni telefon iPhone 8 žel ne bo le tehnološko dovršen, ampak tudi pregrešno drag, vsaj če gre verjeti analitiku Horacu Dediu. Iz njegove analize je namreč razvidno, do bo za novinca treba odšteti od preračunanih 340 evrov več kot za model predstavljen leta 2007. Cenovna politika podjetja Apple je dejansko taka, da ta vsaka tri leta pametne mobilne telefone iPhone v povprečju podraži za preračunanih 85 evrov. Na podlagi pridobljenih podatkov analitik Horacu Dediu sklepa, da bo za vstopni model novega pametnega mobilnega telefona iPhone 8 c Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 930 evrov (128 GB pomnilnika), pri čemer bo k temu treba prišteti še davek na dodano vrednost.

Mnogi analitiki verjamejo, da bo visoka cena novega pametnega mobilnega telefona iPhone deloma upravičena. Ta naj bi bil namreč opremljen z zaslonom OLED, novim gumbom za vklop in izklop naprave, povsem prenovljenim gumbom Touch ID in 3D digitalnim fotoaparatom. Pri tem velja še omeniti, da bo za novi iPhone pri nas po vsej verjetnosti treba odšteti okoli 1.300 evrov, kar pomeni, da bo nakup za mnoge mogoč le v navezi s pregrešno dragimi naročniškimi paketi, s katerimi bomo, roko na srce, telefon precej preplačali, v koliko ponujenih storitev ne bomo potrebovali.


Prijavi napako v članku