Računalništvo, telefonija
26.07.2015 12:31
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja najboljši Android

Supermobilnik OnePlus One ima vse možnosti da uspe, saj bo prinesel novo svežino na trg mobilne telefonije!
Supermobilnik OnePlus One ima vse možnosti da uspe, saj bo prinesel novo svežino na trg mobilne telefonije!

Podjetje OnePlus bo jutri v središču pozornosti. Predstavilo bo namreč pametni telefon OnePlus Two. Strah in trepet ostalih proizvajalcev, ki ponujajo pametne telefone na platformi Android. Glavni razlog je v tem, da OnePlus v svojih pametnih telefonih ponuja najzmogljivejšo strojno opremo in s tem povsem primerljivo z najdražjimi pametnimi telefoni, ki delujejo na operacijskem sistemu Android, v tem trenutku. S to razliko, da je končna cena za polovico nižja. Predhodni model, OnePlus One, je ob začetku prodaje bil na voljo za 320 EUR.

Drugi razlog za priljubljenost podjetja OnePlus je operacijski sistem. Slednji ni klasičen Android, kateremu proizvajalci dodajo lastne, in večkrat povsem neumestne, vizualne dodatke. Cyanogen, naziv operacijskega sistema, ponuja eno izmed najboljših uporabniških izkušenj na platformi Android. Tekoče delovanje brez zatikanja in čista vizualna podoba predstavljata konkurenčno alternativo trenutno najboljšemu mobilnemu operacijskemu sistemu iOS.

Pri OnePlus pa ne ponujajo zgolj izjemnih pametnih telefonov ampak obvladajo tudi trženje. Namesto cenenih napadov konkurence, se raje osredotočajo na končne uporabnike in jih z zanimivimi kampanjami vključujejo v dogajanje. Jutrišnja predstavitev pametnega telefona bo tako potekala s pomočjo virtualne resničnosti. V preteklosti so pri OnePlus brezplačno delili virtualna očala iz kartona s pomočjo katerih bodo lahko jutri uporabniki v živo spremljali predstavitev OnePlus Two.Specifikacije pametnega telefona so zaenkrat še skrivnost a so se v medijih iz večih virov že pojavile prve informacije. Za lažjo primerjavo primerjamo do sedaj poznane informacije s trenutno enim izmed najboljših telefonov na platformi Android, Samsungovim Galaxy S6.

OnePlus Two ponujal 5,5 palčni zaslon z gostoto pikslov, ki bo znašala 534 PPI. Galaxy S6 jih za primerjavo doseže 577 PPI. Na voljo bo kar 4 GB RAM, kar je na primer več kot 3 GB RAM, ki so danes na voljo pri Samsung Galaxy S6. Z 3300 mAh baterijo sie lahko uporabniki veselijo tudi daljše vzdržljivosti baterije. Predhodno omenjeni Galaxy S6 v tem pogledu z 2550 mAh baterijo, precej zaostaja. Tretje področje, kjer bo OnePlus Two najverjetneje premagal ostalo konkurenco, ki stavi na Android OS, je razmerje med zaslonom in ohišjem. Znaša kar 71,9 odstotka in s tem za kar 1,2 odstotne točke več kot pri Samsungu Galaxy S6. Za 0,2 odstotne točke presega celo model Galaxy S6 Edge z ukrivljenim zaslonom, ki pa razen oblike ne prinaša nobene dodane vrednosti.

Kakšna bo končna cena za OnePlus Two je v tem trenutku še neznano. Glede na predhodni model je moč sklepati, da bo znova neprimerljivo ugodnejša od kateregakoli drugega pametnega telefona Android, ki ponuja podobne tehnične specifikacije.


Prijavi napako v članku