Programska in razvojna orodja
11.05.2009 08:50
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni OpenOffice

Tretjo različico odprtokodnega pisarniškega paketa OpenOffice.org si je na svoj računalnik preneslo že več kot petdeset milijonov računalničarjev!
Tretjo različico odprtokodnega pisarniškega paketa OpenOffice.org si je na svoj računalnik preneslo že več kot petdeset milijonov računalničarjev!

Odprtokodni pisarniški paket OpenOffice.org, ki velja za najbolj priljubljeno alternativo Microsofotvemu Officu, je doživel novo inačico, ki uporabnikom prinaša občutno bolj dodelan grafični vmesnik kot dosedanje različice. Med vidnejšimi novostmi pisarniškega paketa OpenOffice.org 3.1 namreč izstopa tehnologija za glajenje robov in slik, ki zagotavlja občutno višjo kakovost izrisa grafičnih oblik.

Programerji so med drugim dodali tudi osvetlitev besedila, delo s slikami in prikaz besedil. Delnih izboljšav je bil deležen tudi sistem za zaklepanje datotek, s katerim lahko sedaj na učinkovit način preprečimo, da bi drugi uporabniki po nesreči spremenili ali prepisali različice dokumentov, ki so jih ustvarili drugi računalničarji.

Prenovljeni urejevalnik besedil Writer se lahko pobaha z izboljšanimi orodji za komentarje in boljšo integracijo s črkovalnikom, medtem ko urejevalnik preglednic Calc zagotavlja lažje povečevanje in pomanjševanje tabel ter ponuja nove namige za pomoč pri izdelavi formul. Delnih izboljšav je bil deležen tudi pogon za preračunavanje matematičnih formul, ki je sedaj nekoliko učinkovitejši.

Prenovljeni in brezplačni odprtokodni pisarniški paket OpenOffice.org je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows, MacOS in Linux. Na prevod v slovenski jezik bomo žal morali počakati še nekaj mesecev.

Vas zanima več iz te teme?
odprtokodni OpenOffice

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,