Programska oprema
05.06.2006 11:04

Deli z drugimi:

Share

Prenovljena programska rešitev Iprom NEOS za oglaševalce


Iprom NEOS v akciji.

Iprom je v sklopu nadgradnje programske opreme za izvedbo spletnih oglaševalskih akcij Iprom AD Server 7.0 posodobil sistem za nadzor in evalvacijo spletnih oglaševalskih akcij Iprom NEOS, namenjen oglaševalcem, agencijam in zakupnikom medijskega prostora. Iprom NEOS ponuja standardizirano poročanje o poteku oglaševalskih akcij, ki istočasno potekajo pri različnih ponudnikih spletnega oglaševanja ter vključujejo različne oglaševalske modele. Naročniki oglaševanja z Ipromovimi poročili tako dobijo neodvisne statistike o dosegu in uspešnosti spletne oglaševalske akcije.

“Iprom NEOS že skoraj tri leta več kot stotim slovenskim naročnikom spletnega oglaševanja predstavlja nepogrešljivo osnovo za spremljanje in optimizacijo spletnih oglaševalskih akcij vseh zahtevnosti na slovenskih spletnih medijih,” je dejal Simon Cetin, direktor podjetja Iprom. “S prenovitvijo statističnega paketa smo dosegli še večjo preglednost in razumljivost pridobljenih podatkov. Tako smo z razdelitvijo posameznih elementov poročila naročnikom poenostavili pregledovanje, z grafi pa rezultate spletnega oglaševanja prevedli v naročnikom prijaznejši jezik.”

Statistična poročila so odslej razdeljena na več delov. Osnovni del je namenjen povzetku poteka in uspešnosti spletne oglaševalske akcije, tako da imajo vodilni delavci v marketingu in medijski načrtovalci na enem mestu zbrane vse ključne informacije o izpeljanih akcijah v standardizirani obliki. Naročniki oglaševanja tako dobijo neodvisne statistike o številu dejanskih prikazov spletnega oglasa in direktni odzivnosti na oglas. Omogočeno je poročanje o skupnem dosegu spletne oglaševalske akcije, prav tako pa tudi o neodvisnem dosegu po posameznih medijih, vključenih v oglaševalsko akcijo.

Poročilo sistema Iprom NEOS vsebuje podatke o dosegu po dnevih ter številu novo doseženih uporabnikov, ki so vsak dan prišli v stik z oglasom. Poleg tega so vključene tudi statistike, ki ponujajo vpogled v optimalen medijski zakup na posameznem mediju glede na cilje oglaševalske akcije. Nova Ipromova poročila nudijo tudi standardizirano in neodvisno primerjavo direktne odzivnosti oglasnih formatov in dimenzij po medijih, vključenih v akcijo. Oglaševalcem je tako omogočeno, da na enostaven način določijo uspešnost oglasov enakih dimenzij na posameznih medijih.

Vse meritve, izvedene z rešitvijo Iprom NEOS, temeljijo na mednarodnih standardih organizacije IAB ter so izvedene na enotni, neodvisni in standardizirani osnovi. S tem je omogočena dejanska primerjava uspešnosti spletne oglaševalske akcije po posameznih medijih.


Prijavi napako v članku