Igre
02.02.2024 15:30

Deli z drugimi:

Share

Prenosni PlayStation s procesorjem AMD?

Podjetje Sony naj bi kmalu ponudilo v prodajo klasično prenosno igralno konzolo, Ta naj bi bila na voljo za nakup še letos, poganjal pa naj bi jo zmogljiv procesor AMD.

Ljubitelji iger so konec lanskega leta prejeli prenosno napravo PlayStation Portal. Ta dejansko omogoča oddaljeno igranje iger v navezi s priljubljeno igralno konzolo. Novost ima za prikazovanje slik na voljo relativno kakovostni zaslon LCD z 8-palčno oziroma 20,3-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1080p. Frekvenca prikazovanja slik pa znaša 60 sličic na sekundo.

Kmalu pa naj bi podjetje Sony ponudilo v prodajo povsem drugačno prenosni konzolo za igranje iger. Tu naj bi dejansko šlo za klasično prenosno igralno konzolo, ki za igranje iger ne bo potrebovala stacionarne igralne konzole PlayStation. Novost naj bi bila na voljo za nakup še letos, poganjal pa naj bi jo zmogljiv procesor, ki ga bo zanj izdelalo podjetje AMD.

Spletne govorice nakazujejo, da naj bi bil novi procesor podjetja AMD opremljen z nadvse zmogljivo grafično kartico. Ta naj bi za preračunavanje podatkov imela na voljo kar 18 grafičnih enot frekvence 1,8 gigahercev. To v praksi pomeni, da bi lahko novost brez večjih težav poganjala konzole igre za PlayStation 4, ki so na voljo za prenos na spletnem portalu PlayStation Store.

Mnogi poznavalci so prepričani, da bi podjetje Sony pričetkom prodaje prenosne igralne konzole pridobilo pomembno konkurenčno prednost na trgu iger. Priljubljenost igralnih konzol je namreč trenutno na vrhuncu. Trenutno pa prevladujejo predvsem prenosne igralne konzole kitajskih podjetji, ki pa so bolj kot ne namenjene igranju predvsem retro iger.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
televizorji Sony

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več