Prenosni računalniki
22.01.2010 14:02
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosni in tablični računalniki HP z vgrajenim projektorjem?

Projiciranje slik bo kmalu mogoče tudi s prenosnimi in tabličnimi računalniki HP.
Projiciranje slik bo kmalu mogoče tudi s prenosnimi in tabličnimi računalniki HP.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo računalniški gigant Hewlett-Packard v letošnjem letu ponudil v prodajo prenosne in tablične računalnike, ki bodo opremljeni z miniaturnim projektorjem. Uporaba miniaturnega projektorja naj bi uporabnikom precej olajšala vsakodnevna opravila, saj jim bo omogočen dvozaslonski način dela. Projektor naj bi bil nameščen na mestu, kjer se danes nahaja spletna kamera (na hrbtni strani).

Računalniški gigant HP naj bi v svoje prenosne in tablične računalnike vgradil projektor vrste Pico, ki temelji na novem DLP Pico čipu proizvajalca Texas Instruments in omogoča projiciranje slik in videoposnetkov z diagonalo do 150 centimetrov. Tovrstni projektor združuje relativno čisto, živo in kontrastno sliko, vgrajeno pa ima žarnico, katere življenjska doba znaša okoli dvajset tisoč ur.

Prve prenosne in tablične računalnike z vgrajenim projektorjem naj bi podjetje HP ponudilo v prodajo še pred pričetkom jeseni. Maloprodajna cena in dobavljivost tovrstnih izdelkov pa naj bi bila razkrita šele tik pred njihovim uradnim pričetkom prodaje.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku