Triki in nasveti
08.01.2011 08:08
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenesimo zaznamke iz brskalnika Firefox v brskalnik Chrome

Prehod na nov brskalnik je s pomočjo uvoza starih zaznamkov zelo hiter.
Prehod na nov brskalnik je s pomočjo uvoza starih zaznamkov zelo hiter.

Ste morda eden tistih, ki razmišljajo o prestopu iz brskalnika Mozilla Firefox na brskalnik Google Chrome ali pa so to že storili? Pri prehodu na Chrome se vam splača iz Firefoxa prenesti vse zaznamke, saj vam ustvarjanje novih, še posebej, če jih imate veliko, lahko vzame precej časa. Način prenašanja zaznamkov iz brskalnika Firefox v brskalnik Chrome je sledeč:

1. Najprej bomo izvozili zaznamke iz brskalnika Firefox. To storimo tako, da zgoraj kliknemo na Zaznamki (Bookmarks) in za tem izberemo opcijo Upravljanje zaznamkov … (Organize Bookmarks…).

2. Odprlo se nam je novo okno, s pomočjo katerega bomo zaznamke izvozili. Kliknimo v zgornjem delu na Uvozi in arhiviraj (Import and Backup) in za tem še na Izvozi HTML… (Export HTML…).

3. Našo HTML datoteko z zaznamki shranimo nekam na računalnik. Ko jo shranimo, lahko brskalnik Firefox zapremo.

4. Sedaj odprimo brskalnik Chrome in v njegovem desnem zgornjem kotu kliknimo na ikono za njegovo upravljanje ter v njej izberimo opcijo Upravitelj zaznamkov (Bookmark manager).

5. Odprl se nam je nov zavihek, v katerem kliknimo na Urejanje (Edit) in za tem še na Uvozi zaznamke (Import bookmarks).

6. Sedaj odprimo datoteko, ki smo jo shranili na računalnik (točka 3). Vsi zaznamki se nam bodo za tem uvozili v posebno mapo z imenom Uvoženo (Imported).

7. Če želimo vse ali pa samo posamezne zaznamke iz mape Uvoženo videti v Chromovi vrstici z zaznamki, jih moramo najprej označiti in kopirati s pomočjo desnega gumba na miški. Za tem pa moramo klikniti še na mapo čisto na vrhu z imenom Vrstica z zaznamki (Bookmarks bar) in te zaznamke v njo prilepiti. Vse zaznamke, ki smo jih uvozili v brskalnik Chrome, pa sicer lahko najdemo tudi na desni strani Chromove vrstice z zaznamki v mapi Drugi zaznamki (Other bookmarks).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več