Strojna oprema
21.04.2021 08:57
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Posodobljeni CPU-Z še boljši in uporabnejši!

Novi CPU-Z vam bo posredoval vse ključne informacije o strojni opremi.
Novi CPU-Z vam bo posredoval vse ključne informacije o strojni opremi.

Na splet je pred kratkim zašla prenovljena programska oprema CPU-Z programske hiše CPU-ID. To bodo znali ceniti predvsem napredni uporabniki osebnih računalnikov. S pomočjo novosti lahko namreč z zgolj nekaj miškinimi kliki pridobimo koristne informacije o strojni opremi osebnega računalnika, kot so na primer proizvajalec, model in frekvenca procesorja, količina in vrsta sistemskega pomnilnika ter še mnogo več.

Nova različica programske opreme CPU-Z je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html. Trenutna različica (1.96) podpira tudi najnovejše procesorje podjetja Intel ter procesorje in grafične kartice AMD. Med njimi najdemo podporo za procesorje Ryzen 5700G, 5600G in 5300G ter grafične kartice Radeon RX 6900 XT, 6800 XT, 6800 in 6700 XT. Pri tem velja omenit, da procesorji družine Ryzen 5000G dejansko sploh še niso na voljo v prosti prodaji. Tu so seveda podprti tudi vsi procesorji Intel 11. generacije.

Program CPU-Z lahko namestimo na vse osebne računalnike, ki poganjajo novejši operacijski sistem Windows. Namestitev programa je preprosta in hitra. Če pa boste pri nameščanju ali uporabi mobilne programske opreme CPU-Z programske hiše CPU-ID, naleteli na težave, se seveda lahko po pomoč kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku