Računalništvo, telefonija
26.12.2016 16:02

Deli z drugimi:

Share

Poceni telefoni bodo kmalu imeli kar 8GB sistemskega pomnilnika!

Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki srednjega cenovnega razreda bodo kmalu opremljeni s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika!
Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki srednjega cenovnega razreda bodo kmalu opremljeni s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika!

Ker mobilni operacijski sistem Android za delovanje potrebuje veliko količino sistemskega pomnilnika, ne preseneča, da je štiri gigabajte za povprečne uporabnike postalo že nekoliko premalo. Na srečo so se pravočasno odzvali pri podjetju SK Hynix, saj so pripravili 16 gigabitni pomnilnik LPDDR4, ki je izdelan s pomočjo 21-nanometrske tehnologije. To pomeni, da z uporabo štirih tovrstnih pomnilniških elementov bodo proizvajalci lahko ponudili v prodajo pametne mobilne telefone in tablične računalnike srednjega cenovnega razreda, ki bodo opremljeni s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika.

Poceni sistemski pomnilniki za mobilne naprave podjetja SK Hynix bodo delovali pri frekvenci 3,73 gigahercev, njihova propustnost pa bo slabih 30 gigabitov na sekundo. Čeprav je 21-nanometrska tehnologija izdelave sistemskih pomnilnikom že nekoliko zastarela, nič zato, saj bodo pomnilniški elementi temu primerno cenejši. Poleg tega bo na voljo dovolj pomnilnikov, saj bo podjetje SK Hynix za nove pomnilniške elemente celo izgradilo namensko tovarno v Južni Koreji. Če bo šlo vse po načrtih bomo prve pametne mobilne telefone in tablične računalnike srednjega cenovnega razreda na trgu ugledali že v prvi polovici leta 2017.


Prijavi napako v članku