Računalništvo, telefonija
25.12.2017 11:28
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pasivna uporaba Facebooka lahko povzroči depresijo

Pasivna uporaba Facebooka lahko povzroči depresijo
Pasivna uporaba Facebooka lahko povzroči depresijo

Družbena omrežja so za mnoge postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebej drži za najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu Facebook. Na družbenih omrežjih namreč najdemo vse več posameznikov, ki poskušajo doseči svojih pet minut slave z brezglavim objavljanjem fotografij in videoposnetkov. Številni pa so tudi takšni, ki so na Facebooku zgolj pasivni, kar pomeni, da si zgolj ogledujejo profile in objave drugih uporabnikov.

Pasivna uporaba Facebooka ni priporočljiva, saj vas tako početje lahko kaj hitro spravi v depresijo. To je pokazala nedavna študija, ki so jo opravili kar upravljavci trenutno najbolj priljubljenega družbenega omrežja. Pri študiji so sodelovali študentje, pri čemer so morali ob naključnih trenutkih odpreti Facebook in 10 minut brati vsebino. Pri tem je zanimivo to, da je bila ta skupina uporabninkov ob koncu dneva slabše volje kot tisti, ki so morali na Facebooku objavljati ali se pogovarjati s prijatelji.

Uporaba družbenega omrežja Facebook bo pozitivno vplivala na vaše počutje le, če boste na njem aktivni. To pomeni, da aktivno sodelovanje, všečkanje, komentiranje in pogovarjanje ustvarja boljše občutke ter s tem spodbuja dobro voljo in samozavest. Če pa vam aktivno sodelovanje na Facebooku ni po godu, ga raje ne uporabljajte, sicer boste ob pasivnem spremljaju objav zgolj padli v slabo voljo, vaše počutje pa bo zaradi tega iz dneva v dan slabše.


Prijavi napako v članku