Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI35910038
Matična št.:
6689361000
Št. zaposlenih:
4
Transakcijski račun:
SI56 3000 0001 8359 808
Osnovna dejavnost:
Q88.910 Dnevno varstvo otrok
Ustanovitelj:
Špela Rihtaršič

Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del družbe prisiljen v večurno sedenje na neprilagojenih stolih in mizah, kar vodi v dolgoročne težave. Sedite v avtu, doma, v službi, povrhu pa še pred računalnikom, ki vas oblega s škodljivo modro svetlobo. Simptomi se lahko pojavijo šele po nekaj mesecih ali letih, takrat pa je lahko že prepozno. Podjetje Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p. poskrbi za vaše psihično in fizično zdravje in ustavi škodljive posledice modernega življenja.

Glavoboli in migrene

Sedenje, neprilagojena pisarniška oprema, zasloni in modra svetloba, lovljenje projektnih rokov, vse to terja svoj davek na vaše telo. Če se vsak dan srečujete z glavoboli ali še huje z migrenami, razlog lahko tiči v zaslonu vašega računalnika. Digitalna preobremenitev vaših oči lahko vodi do glavobola, bolečin v vratu in ramenih. Dnevno ste obdani s številnimi napravami, ki oddajo modro svetlobo. Ta dokazano poslabša migrensko bolečino in poveča možnost nastanka glavobola.

tajin-utrinek-glavoboli-hrbtenica

Modra svetloba vpliva tudi na kakovost spanca. Manj kvaliteten spanec pa sčasoma vodi v kronične glavobole in migrene. Ergonomska pisarniška oprema in zaščita pred modro svetlobo seveda preprečijo oziroma vsaj olajšajo dolgoročne posledice, vendar podjetja pogosto prepozno investirajo v ustrezno opremo. Takrat pa je škoda že narejena. Pomagajo vam lahko pri podjetju Tajin utrinek, kjer se zavedajo, kako izčrpavajoče so posledice glavobolov in migren. S terapevtsko masažo se osredotočijo na najbolj očitne in tudi manj očitne izvorne točke glavobola in migren.

Težava pa se lahko skriva tudi v hrbtenici.

Hrbtenica je naš steber

Pisarniško delo je sinonim za bolečine v hrbtu. Sedenje 8 ur ali več na dan lahko vodi do togosti in napetosti, ki povzročata resno nelagodje med delom. Stanje se poslabša v visoko intenzivnih okoljih, kot so to IT oddelki, kjer se posamezniki pogosto srečajo z nemogočimi delovnimi roki, kar pomeni, še več ur preživetih za zasloni v sedečem položaju. Bolečine v hrbtu so lahko akutne in trajajo do nekaj tednov, lahko pa so kronične, ki trajajo tudi več mesecev ali tudi let.

ela-ela-tajin-utrinek

Hrbtenica je steber našega telesa, kar pomeni, da nosi veliko odgovornosti in obremenitve. Skoraj vsak del telesa je povezan s hrbtenico. Tudi vzrok za glavobole in migrene se lahko skriva v hrbtenici. Pomagate si lahko z rednim raztezanjem in s pravilnimi vajami za krepitev mišic in hrbtenice ter z zadostnim pitjem vode. Energetska terapevtska masaža podjetja Tajin utrinek pa vse skupaj dodatno pospeši.

Kakšni so učinki energetske terapevtske masaže?

Energetska terapevtska masaža se lahko izvaja na mizi ali pa na posebnem masažnem stolu. Tak položaj telesa oziroma izbočenost hrbta omogoča, da lahko dostopajo do težko dostopnih predelov ob hrbtenici, vse od prvega vratnega vretenca pa do trtice. Energetski pristop je učinkovito sredstvo za hitro lajšanje globljih bolečin, kjer predelov zaradi hude razbolelosti ni možno učinkovito zmasirati.

Vse bolj priljubljene so tudi masaže na delovnem mestu, ki poleg glavobolov in migren zmanjšujejo tudi tveganja za nastanek mišično-skeletnih problemov, ki so posledica sedečega dela. Kako poteka? Masaža se izvaja na namenskem masažnem stolu. Ročne tehnike lajšajo in preprečujejo nastanek:

  • Glavobolov, bolečin v hrbtenici
  • Utesnitev karpalnega kanala
  • Izgorelosti in stresa

V samo 20 minutah boste dobili svežo energijo in nov zagon za nadaljevanje dela.

Več o preprečitvi glavobolov in bolečin v hrbtu na spletni strani podjetja Tajin utrinek.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

ela_ela_tajin_utrinek_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.