Normstudio, MEGLENOV NORM, k.d.

Predlagaj izboljšavo

Deli z drugimi:

Share
  • Škrilje 77, 1292 Ig
  • 064 11 22 91
  • info@presnemavanje.si
  • www.presnemavanje.si
Davčna št.:
SI85798860
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
1272985000
Št. zaposlenih:
2
Transakcijski račun:
SI56 0204 3005 0877 953
Osnovna dejavnost:
J62.090 Druge z informacijsko tehnologijo in računalniškimi storitvami povezane dejavnosti
Ustanovitelj:
Tomi Meglenov, Kristina Meglenov

Se še spomnite časov videorekorderjev in VHS kaset? Zagotovo se spomnite mučnih trenutkov, ko ste trepetali med navijanjem kaset in upali, da so spomini ostali nepokvarjeni. Prav zaradi tega zastarelega formata so jih izrinili diskovni pogoni, ki so občutno bolj zanesljivi. Dejstvo pa je, da se na podstrešjih in omarah skrivajo ure in ure dragocenih trenutkov, ki so ujeti v VHS formatu. Digitalizirajte vaše spomine s podjetjem Normstudio, ki poskrbi za profesionalno digitalizacijo starih avdio in video formatov. Kasete, trakovi, fotografije in podobni analogni mediji ne trajajo večno. Nudijo vam presnemavanje, prenos, digitalizacijo in skeniranje analognih avdio, video in foto nosilcev.

Naj bodo spomini večni

Digitaliziranje starih domačih kaset v digitalne datoteke se morda zdi kot neskončen projekt, še posebej, če želite rešiti desetletja spominov. Postopek ni tako enostaven kot digitalizacija fotografij ali negativov. Videorekorder je šel v pozabo in zato ga je težko izslediti. Najbolj učinkovita rešitev je najem storitev podjetja Normstudio, ki je specializirano za reševanje posnetkov iz skoraj vseh zastarelih tehnologij.

Za vas obskurna tehnologija je za strokovnjake Normstudio nekaj povsem običajnega in ne predstavlja izzivov. Lotijo se presnemavanja različnih video formatov: VHS, VHSC, MiniDV, HDV, DVCAM, Video8, Digital8, Super8 in še mnogo drugih. Tudi stare avdio kasete, gramofonske plošče, foto albume, negative spremenijo v digitalno obliko, ki bo preživela test časa za bodoče generacije. Pri sami digitalizaciji pa ne spremenijo samo formata, ampak tudi kakovost. S pomočjo ustrezne programske opreme izboljšajo avdio in video posnetke, odstranijo šum ter uravnajo kontrast in dinamičnost barv.

Pripravljeni so za digitalizacijo vseh popularnih avdio in video formatov. Tudi vi jim lahko pomagate tako, da vaše stare predvajalnike in kamere ne zavržete, ampak prinesete v Normstudio, kjer bodo nadaljevali njihovo poslanstvo. S tem boste pomagali njim, njihovim strankam in tudi okolju.

normstudio-digitalizacija

Kako poteka digitalizacija?

Zagotovo vas zanima, kako dejansko pretvorijo nekoč priljubljeni video format v sodobnega. Postopek profesionalne digitalizacije priljubljenih formatov, v tem primeru Super8 in Normal8 filmov, zahteva veliko znanja, truda in opreme:

  • Digitalizacija – prvi korak, ki poteka v Full-HD (10 bitov) in se izvajajo svetlobni in barvni popravki.
  • Sekundarna barvna korekcija – natančna 10-bitna barvna gradacija pripomore k nalogi sekundarne barvne korekcije. Nato sledi čiščenje vseh slabih slikovnih pik.
  • Stabilizacija slik – v tem koraku se zgodi navpično zrcaljenje slike in njeno centriranje. Istočasno poteka tudi ostrenje slike.
  • Zmanjšanje zrn – postopek izboljšave trenutne sličice se močno opira na prejšnjo in naslednjo sličico. Zato je najbolje ta korak narediti po stabilizaciji in pred popravkom hitrosti.
  • Popravek hitrosti – zadnji korak uredi pravilno hitrost predvajanja in končno obrezovanje ali maskiranje slike, s katero dobite čiste stranske robove.

Skeniranje in digitalizacija fotografij

Tudi fotografije so izpostavljene poškodbam in degradaciji. Če imate doma polno škatel starih fotografij, albumov in opažate, da jim škoduje sonce in ostali zunanji dejavniki, jih lahko rešite s skeniranjem in digitalizacijo. Podjetje Normstudio digitalizira fotografije različnih velikosti, starosti in tudi posledično kvalitete. Po končanem delu boste odšli z DVD ali CD diskom, polnih spominov, ki jih boste delili z družino in prijatelji. Tudi fotografijam, za katere ste izgubili upanje, povrnejo star sijaj.

Digitalizirajte spomine še danes!

Za presnemavanje video formatov obiščite spletno stran presnemavanje.si, za digitalizacijo in popravilo fotografij pa skeniranje.si.


Deli z drugimi: