Računalništvo, telefonija
08.10.2013 09:19
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametne rokavice za športnike

Podjetje Zepp Labs bo v prodajo kmalu ponudilo napravo, ki bo opremljena z bogato paleto tridimenzionalnih tipal in bo v realnem času beležila vse gibe športnikov. Zaradi kompaktnih dimenzij in nizke teže bo novost primerna za igralce golfa, baseballa in tenisa.
Analiza podatkov, pridobljenih z napravo podjetja Zepp Labs, naj bi pripomogla k boljšim športnim dosežkom.
Analiza podatkov, pridobljenih z napravo podjetja Zepp Labs, naj bi pripomogla k boljšim športnim dosežkom.

V novembru bodo na svoj račun prišli najbolj zagrizeni športniki, saj bodo lahko od podjetja Zepp Labs kupili nadvse uporaben visokotehnološki pripomoček. Njihova miniaturna naprava je namreč opremljena z bogato paleto tridimenzionalnih tipal, ki v realnem času beležijo vse gibe športnikov. Zaradi kompaktnih dimenzij in nizke teže je novost primerna za igralce golfa, baseballa in tenisa.

V novi izdelek podjetja Zepp Labs so vgrajeni energijsko varčen in zmogljiv procesor ARM, bogata paleta tipal za spremljanje gibanja ter pomnilnik, ki lahko shrani do 200 tisoč gibov teniškega loparja oziroma do 2.000 udarcev s palico pri golfu ali baseballu. Napolnjena baterija zagotavlja do osem ur delovanja, medtem ko je brezžična povezava Bluetooth namenjena povezovanju z mobilnimi napravami Android in iOS. Za slednje je na voljo tudi priročna aplikacija, s pomočjo katere lahko športnik analizira informacije, kot so hitrost in kot udarca, moč, nagib, smer gibanja roke in še mnogo več. Ti podatki naj bi športnikom in trenerjem omogočili lažje iskanje in odpravljanje napak, kar naj bi posledično pripomoglo k boljšim športnim dosežkom.

Več informacij o nadvse zanimivi napravi podjetja Zepp Labs je na voljo s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/kHqLxJ, za nakup novosti pa bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 110 evrov.


Prijavi napako v članku