Računalništvo, telefonija
30.06.2014 07:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Motorola Moto 360: Pametna ročna ura, ki vam bo vzela dih!

Pametna ročna ura Motorola Moto 360 združuje tradicionalno obliko z moderno tehnologijo.
Pametna ročna ura Motorola Moto 360 združuje tradicionalno obliko z moderno tehnologijo.

Podjetje Motorola je že v drugi polovici letošnjega marca razkrilo svojo prvo pametno ročno uro Moto 360, ki temelji na osnovi platforme Android Wear in ponuja vse, kar sodoben človek potrebuje pri opravljanju vsakodnevnih opravil, ko je na poti, in pri preživljanju prostega časa (bit.ly/Moto-360). Mnogi poznavalci verjamejo, da ima novost vse možnosti, da bo postala kultni dodatek za ljubitelje mobilnih naprav, saj se bo poleg vsestranske uporabnosti lahko pobahala še s skrbno načrtovano obliko. Začetni zaslon namreč odlikuje zelo dodelan videz, ki ga je za podjetje Motorola zasnoval oblikovalec David Pascual.

Inženirji podjetja Motorola so pred kratkim še razkrili, da bo njihova pametna ročna ura opremljena celo z miniaturno tipkovnico Minuum, ki omogoča vnos podatkov na miniaturnem okroglem zaslonu z 1,8-palčno (4,6-centimetrsko) diagonalo. Novost naj bi bila opremljena še s sistemom za brezžično polnjenje, ki bo zaradi nadvse kompaktne oblike močno poenostavil njeno polnjenje. Motorolina pametna ročna ura bo polno združljiva z vsemi pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.3 Jelly Bean ali novejšim in bo za nameček še odporna na prah in vodo.

Podjetje Motorola bo pametno ročno uro Moto 360 ponudilo v prodajo letos poleti. O njeni dobavljivosti in maloprodajni ceni pa je vsaj zaenkrat še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku