Računalništvo, telefonija
18.02.2004 14:49

Deli z drugimi:

Share

Novi Trustovi polnilniki baterij

Trust predstavlja tri nove hitre polnilnike baterij NiMH ali NiCd, ki jih lahko priključimo na električno omrežje ali avtomobilski priključek. Polnilnikom so priložene visoko zmogljive baterije, ki so primerne za naprave, kot so digitalni fotoaparati z bliskavico in LCD zaslonom, ki porabijo veliko energije.
Za ljudi, ki veliko potujejo in želijo vedno imeti s seboj napolnjene baterije, ponuja Trust prenosni polnilnik s posebnim 12 V kablom za priklop na avtomobilski priključek: Trust 440PQ Portable Quick Battery Charger. Ta naprava, ki jo lahko priključimo tudi na 220 V omrežje, v času od 1 do 3 ur napolni dve bateriji AA ali AAA. Drugi model Trust 430BQ Quick Battery Charger ima kabel, ki ga lahko uporabimo za priključek polnilnika na različne, težje dosegljive vtičnice. Zahvaljujoč temu kablu lahko polnilnik postavimo na priročno mesto, kot sta npr. omara ali miza. Polnilnik polni eno, dve, tri ali štiri baterije AA ali AAA v času 2 do 4 ur. Majhni Trust 410BQ Quick Battery Charger ima tipko za praznjenje, ki prepreči izgubo zmogljivosti baterij NiCd. Ta model je idealen za baterije NiCd, vendar ga lahko uporabljamo tudi za baterije NiMH, napolni dve bateriji AA ali AAA v 2 do 4 urah in ima kabel z napajalnikom. Ker je majhen, je enostaven za prenašanje.
LED diode na vseh treh polnilnikih prikazujejo stanje vsake vstavljene baterije. Vsi polnilniki imajo vgrajen mikroprocesor, ki ščiti baterije pred preveliko napolnitvijo, kratkim stikom in pregretjem. Polnilnikom so priložene štiri baterije AA NiMH 2.100 mAh, ki so barvno kodirane, tako da jih ne moremo zamenjati s praznimi.


Prijavi napako v članku