Telefoni
04.07.2011 16:06

Deli z drugimi:

Share

Nove fotografije mobilnika iPhone 5, ki jemljejo dih

Mokre sanje za privržence Applovih izdelkov.
Mokre sanje za privržence Applovih izdelkov.

Ker bomo po vsej verjetnosti že septembra ugledali težko pričakovani Applov mobilnik iPhone 5, se na svetovnem spletu o njem pojavljajo nove špekulacije kot za stavo. Našo pozornost so pred kratkim pritegnile nadvse zanimive fotografije novinca, saj navdušujejo v vseh pogledih. Če so nove fotografije Applovga mobilnika iPhone 5 pristne, bo njegovo ohišje grajeno le na osnovi kakovostnega jekla in ukrivljenega stekla.

Novi mobilnik podjetja iz Cupertina naj bi imel »enotno« ohišje iz jekla, medtem ko naj bi bila dragocena elektronika ujeta med dvema plastema ukrivljenega stekla. Da fotografije niso povsem iz trte zvite dokazuje podatek, da je podjetje iz Cupertina že kupilo med 200 in 300 naprednih strojev za rezanje stekla. Ti naj bi povsem zadoščali za pripravo zadostne količine ukrivljenih stekel za pametni mobilni telefon iPhone 5.

Strojna oprema, tako kot ohišje, ne bo od muh. Težko pričakovani mobilnik iPhone 5 naj bi podatke namreč preračunaval z dvojedrnim procesorjem A5. To pomeni, da bo novinec skoraj dvakrat zmogljivejši od mobilnika iPhone 4. Kljub temu naj bi avtonomija delovanja ostala povsem enaka. Za zajemanje nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Ker tu gre zgolj za spletne špekulacije, moramo tako obliko kot tehnične podatke prihajajočega Applovega mobilnika iPhone 5 jemati z »rezervo«. Kljub temu upajmo, da nas novinec ne bo razočaral. No, to bomo lahko videli že na letošnji septembrski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC).

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku